Megosztottak a budakalásziak, építhessen-e filmstúdiót a kormányközeli vállalkozó

  • narancs.hu
  • 2021. július 25.

Belpol

A filmstúdió a hollywoodi filmipart szolgálná ki, a hely jelenleg mezőgazdasági területnek minősül.

A független vezetésű budakalászi önkormányzat a helyi lakosok véleményére volt kíváncsi, engedélyezzék-e a NER egyik alapembere, Garancsi István érdekeltsége, a Market Asset Managament Zrt. több milliárd forintért építsen a hollywoodi filmipart kiszolgáló filmstúdiót a Lupa-tó mellett.

A lakosok véleménye azonban korántsem egyöntetű: 39 százalékuk elutasítja a beruházást, 28 százalék hezitál, többé-kevésbé támogatja azt, míg 33 százalék támogatja a projektet – írja a napi.hu.

A 26 hektáros filmstúdió terve úgy tűnik,jól ismert a helyiek előtt: a megkérdezettek 90 százaléka hallott már az ügyről. A 18-29 évesek kétharmada és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők több mint fele támogatja a beruházás megvalósítását, míg az idősebbek és az alapfokú végzettségűek nagyobb arányban ellenzik azt.

A filmstúdió sorsáról végül augusztus elején rendkívüli ülésen dönt a budakalászi képviselő-testület. A szavazás végeredménye valóban kérdéses, ugyanis a várost mint ismert, egy a kormánytól független, civil egyesület vezeti.

(napi.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk