Megszázszorozta bevételeit ifjabb Orbán Győző sporttársának informatikai cége

  • narancs.hu
  • 2018. január 16.

Belpol

Természetesen állami megrendelésekből.

2012 és 2015 között 46 millió forintról 4,7 milliárdra nőtt az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. árbevétele – írja a Direkt 36.

A cég gyarapodása elsősorban állami megrendeléseknek köszönhető. Az IMG a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság többmilliárdos „keretmegállapodásába” is bekerült potenciális ajánlattevőként, emellett szállított a Nemzeti Banknak, a MÁV-nak és kórházaknak is.

100-szorosára nőtt egy állami pályázatokon taroló cég. A tulajdonos Orbán testvérének birkózó ismerőse - 444

Az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. nevű cég szédítő növekedést produkált mindössze néhány év leforgása alatt. A 2012-ben még csak 46 millió forintot termelő vállalkozás 2015-re már 4,7 milliárdos bevételre tett szert, vagyis több mint százszorosára növelte a forgalmát.

Piaci körökben elterjedt vélekedés, hogy az IMG résztulajdonosa és ügyvezetője, Szentgyörgyi Gábor Orbán Viktor testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a közeli barátja. A Direkt 36 most egy konkrét kapcsolódási pontot is talált: Szentgyörgyi és a korábbi profi bokszoló ifj. Orbán Győző is tagja a NIKÉ Sportegyesületnek.

(Leadkép: ifj. Orbán Győző Semjén Zsolttal, MTI/Kovács Tamás)

 


Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.