Megújuló Magyarország megújuló hazugságokkal?

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ács Sándorné nyílt levele Szél Bernadettnek.

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Kedves Bernadett!

Ott ültél velem a kocsimban 2014 áprilisában, amikor Kishantos földjeit letarolták, engem autóval üldözőbe vettek és leszorítottak Orbán kigyúrt kopasz fiúi, és ott voltál akkor is, amikor Zászlós Tibor levelét kihozta egy civil ruhás rendőr. Zászlós, a hantosi dűlőutakat is elprivatizáló zrt.-vezérigazgató és kamarai alelnök üzent, hogy nem lehetünk az ő útjain, ezért a kigyúrt kopaszok kilökdöstek mindenkit: újságírót, országgyűlési képviselőt, szimpatizánst.

Ennek a közös élménynek az alapján biztos voltam benne, hogy segítesz legyőzni az orbáni diktatúrát. Másképp döntöttetek… Keresztbe feküdtetek a biztos kormányváltást ígérő Botka-javaslatnak, és részetek van a megbuktatásában. Megjósoltam, hogy erre fognak titeket felhasználni. Bár ne lett volna igazam!

Most látom, hogy büszkén és lelkesen miniszterelnök-jelöltként állsz a pódiumon, és talán magad is elhiszed, amit mondasz… de nagy bajok vannak, Detti, mert a fele sem igaz!

Elmondtam neked, hogy 5–8 százalék körüli támogatottsággal leváltani nem tudjátok a kormányt, de hatalomban tartani igen. Hát most éppen ezt teszitek. Ez engem mélységesen felháborít és elkeserít.

De a legszörnyűbb az, hogy újabb és újabb hazugságokat dobtok be – tényleg mindenkit hülyének néztek… Lesajnáltad Botka Lászlót és az MSZP-t:

„Botka László lemondása nehéz pillanat személyesen neki és pártjának is, amely az MSZP belügye, és ezt az LMP tiszteletben tartja.”

NEM, Detti, Botka László lemondása NEM az MSZP belügye, hanem az ország ügye. Itt és most a reményt és a jövőt vettétek el tőlünk egy alávalóan aljas játszma aktív szereplőjeként.

Egyedül Botka László javaslata volt a működőképes megoldás a kormány leváltására – ma már Róna Péter is éppen ilyesmiről beszélt azt vizionálva, hogy mindenki beáll mögétek… Úgy tett, mintha valami nagyon új, LMP által kitalált csodáról beszélne, pedig valójában Botka László választási együttműködési javaslatáról beszélt LMP-vezetéssel… én erre nem találok szavakat.

De nem ez az egyetlen lopott holmi, mert a meglehetősen eklektikus és kurta-furcsára sikeredett programotok is a Botka-program kiherélt és átfazonírozott változata.

És hogyan tudsz jó szívvel arról beszélni, hogy a Szél-kormányban nem lesznek „újracsomagolt” politikusok, üres ígérgetések a választások előtt, sem oligarchák és „aljas alkuk” – miközben Hadházy Ákos a Fideszből, Demeter Márta az MSZP-ből érkezett „újracsomagolt emberek” ott ülnek szemben veled?

De a legkínosabb téma az oligarchák kérdése…  Azt mondjátok, hogy az LMP-ben nincsenek oligarchák… hát benne talán nincsenek, de a környezetében ott van az összes föld oligarcha érdekeit képviselő szervezet. Az LMP társelnökének Hadházy Ákosnak az édesapja az állami földek eladását leginkább szorgalmazó szervezet – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke – aki így Zászlós csapatában, a Fidesz legbelső – vagyonosztogató körében játszik.

Én hatalmas ellentmondást látok abban, hogy akkor, amikor 2016 nyarán az aktivistáitok 13 000 aláírást gyűjtöttek össze az állami földek eladása ellen – ti megválasztottátok társelnöknek Hadházy Ákost, aki édesapján keresztül nagyon is közel áll az állami földek elmutyizását kierőszakoló körökhöz. Az ő megválasztása óta nem is szól az LMP egy szót sem az állami földek eladása ellen, holott az az államnak 1000 milliárdos nagyságrendű kárt okozó, a jövő élelmezésbiztonságát veszélyeztető nemzetellenes bűncselekmény.

Hát ezeket itt és most el kellett mondanom nektek és mindenkinek, hogy tudomást szerezhessenek róla az emberek – és világosan lássák az andalító szép szavak mögött az igazságot. Mert elég volt már a hazugságokból egyszer és mindenkorra!

Szerettem volna megbeszélni mindezeket olyan LMP-sekkel, akiket ismerek és nagyra becsülök – de meglepődve értesültem arról, hogy szinte mindenki otthagyta az LMP-t, és már rágondolni sem akarnak a vezetés diktatórikus módszerei miatt. Ez is hozzátartozik a képhez.

Végül, de nem utolsósorban el kell mondanom azt is, hogy tisztességtelen az, ahogy korábbi szövetségesetek, az MSZP lejáratására játszotok – vagyis nem a kormányt, hanem az ellenzéket akarjátok leváltani…? Éppen azt a pártot, amelyikkel esély lett volna a kormányváltásra, és éppen azt az egyetlen parlamenti pártot, amely az Élőlánccal együtt a mai napi következetesen harcol az állami földek visszaszerzéséért? Talán éppen ezért vált nemkívánatossá?

Baráti szövetségben dolgoztatok az MSZP-vel az állami földek eladása elleni aláírásgyűjtéskor - ld. mellékelt kép –, ezt elárulni, és most nekik rontani számomra elfogadhatatlan.

Nagy kárt, nagy bajt okoztatok – soha vissza nem térő történelmi lehetőséget vettetek el tőlünk, és hazugságokat és üres lózungokat kaptunk cserébe…

Bizalom? Hitelesség? Egység? – ÍGY?

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Mezőfalva, 2017. október 3.

Ács Sándorné

 

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 26
  rworse
  2017. október 04., szerda 12:52
  yoyo, 24

  "Ne baszogasd az IKV-t, igyál inkább egy jó kávét."
 2. 25
  Kovacs
  2017. október 04., szerda 11:31
  21: Nagy Metafórrikussok vagytok ma rworse-szal együtt. Lelketek rajta...
 3. 24
  yoyo
  2017. október 04., szerda 11:31
  rworse, apropó konklávé: ideje inni egy jó kávét.
 4. 23
  Kovacs
  2017. október 04., szerda 11:12
  20: "ÉS MÉGIS MOZOG A FÖLD"
 5. 22
  rworse
  2017. október 04., szerda 11:06
  yoyo, 15

  Konklávé kell.
 6. 21
  yoyo
  2017. október 04., szerda 11:05
  Kovacs, akkora kásahegy nőtt, hogy azon nem lesz könnyű átrágnia magát az országnak.
  A kása legsűrűbb része valahol a belsejében van, lehetetlen egyből ott kezdeni.
  És ilyen körülmények között esély sincs hozzáfogni, közben a ragacs meg egyre jobban összeáll.
 7. 20
  rworse
  2017. október 04., szerda 10:58
  "És már állt a szépséges, magával ragadó, forgatagos tánc, ott táncolt mindenki. Lee van Cleef Soltész Babával fordult, Ady Endre Koncz Zsuzsával lejtett. És ott táncoltak mind a kormos képű lakók is, faliórástul, pólyástul, mindenestül, és ott táncoltak a pántolók, mozdonyozók, delejezők, meg a szervezők is. Joó Zsuzsa toppant be hirtelen, megcsókolta Novákot jobbról-balról, hogy csak úgy csattant, és mondta, hogy: - Csakhogy itt vagy! Elintéződött! Elintéződött! Elhalasztva, elhalasztva! Akkor megy az ország, amikor akarod! Meg amikor a helyzet is úgy kívánja. De mi van veled? Reggel óta próbálom ezt elújságolni telefonon. A lakásomban voltál, nem? - Igen - mondta Novák -, ott voltam a lakásodban, csak nem vettem fel a telefont. - Azt vettem észre. - És mást? Mást… nem vettél észre, Zsuzsika? - Nem, mást nem. - Akkor jó. Nincs is azóta semmi komoly újság. De azért…, ha rám hallgatsz, mész, és keresel magadnak egy albérletet."


  "Lassú táncok a lehűlő levegőben,
  Lassú lángok a kandallóban,
  Jóllakott dögök a medvebőrön.
  Mit bámulsz? - mondja Ofélia,
  Majd kilép a tűzből és Júlia ágyába siet,
  Mialatt Rómeó Othellót kerülgeti.
  Még a Vészbanyák is elpirulnak,
  A pimasz Shakespeare, hogy vigyorog.
  A bomlott agyú Grimm testvérek gyermekeket kínoznak,
  Mialatt Csipkerózsika önmagával játszik,
  És az arcátlan Andersen Hófehérkét öleli.

  A Színészkirály és a Költő műsort adnak a vasúttársaságok javára.
  Ahol nyolcvanéves primadonna nemzetiszínű melltartóját
  Kisorsolják a nyugdíjas katonák klubjában
  Marylin Monroe mosolyog, már túl van az egészen,
  Ismeri a dolgot James Dean-nel együtt.
  Szegény Ginsberg üvöltve keresi Kerouac-ot a tömegben.
  Az ezredes álmában kiad egy parancsot:
  Mindenki egyen egy narancsot!
  De a nők inkább banánt kérnek.
  A fáradt hősök már henyélnek.
  A magas külföldi vendég történelemkönyvet
  Olvas és halálra röhögi magát.
  A szolgák lopnak és lopakodnak.

  Óh, mennyi nihilista, nacionalista, alkoholista,
  Feketelista, futballista, exhibicionista, specialista,
  Fasiszta, statiszta, masiniszta, orgonista, zongorista,
  Mártha Pista, trappista, rasszista, passzista, hős tenor
  A táborban mindenki alszik,
  A költő tündérei pengetik a drótokat.

  Alvó szegek a jéghideg homokban
  Plakátmagányban ázó éjjelek
  Égve hagytad a folyóson a villanyt
  Ma ontják véremet

  Haldoklik az Éjszaka, vére beszennyezi a hajnalt.
  Minden születés véres.
  A Nap kései szabdalják a csavargók köpenyét,
  Széttépik a nehéz álmot. Ébredező részegek,
  Az első morgások, a düh, böfögés, hányás, ürülék,
  A lejárt gramofon sisteregve ismétli egy régi induló utolsó hangjait."
 8. 19
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 10:58
  Kérem, én tapasztalatból beszélek.

  Mi, a Lapos Föld Párt , undorral utasítottuk vissza a botka nevetséges ajánlatát mivel mi vagyunk a miniszterelnökjelöltek illetőleg a miniszterelnök helyettes jelöltek.

  grrr néni
  Lapos Föld párt
  miniszterelnök helyettes jelölt.
 9. 18
  rworse
  2017. október 04., szerda 10:31
  "A botkai ajánlatnak akkor lett volna értelme és jogosultsága ha megegyezés útján születik."
  "De nem diktátumként a kis pártok orra alá tolva."


  A grrreselyű megint végtelenül irdatlan hülyének tetteti magát, és végtelenül irdatlanul az.
  Megint szándékos összemosás útján hazudik, ez a fő patentje. Most például az ajánlat, a megegyezés és a diktátum szavakat próbálja egyjelentésűként használni, miközben azok ugyebár teljesen mást jelentenek.
  Az ajánlat az ajánlat. Érdekelt felek egyikének ajánlata. Javaslat. Hogyan tudna egy ajánlat diktátum lenni?! Az ajánlat arra valló, hogy a megegyezendő felek a saját ajánlataikat összevetve, azokat megtárgyalva megegyezzenek, ha tudnak. Az ajánlat nem tud se diktátum lenni, se megegyezés lenni, csak ajánlat. Az ajánlat(ok)ból születik a megegyezés, ha tud. Az érdekelt felek egymásnak tett ajánlataiból. Megegyezés útján megegyezés tud születni, ajánlat nem tud megegyezés útján születni, mert az ajánlat való arra, hogy legyen minek mentén megegyezni.
  Ha az érdekelt felek egyike-másika eleve elzárkózik még az ajánlattevéstől is, sőt, még az ajánlat meghallgatásától is, nemhogy a megegyezéstől, akkor azok ajánlata, akik ajánlatot tesznek, még ajánlat se tud lenni, mert nincs kinek ajánlani. Hát még hogy hogy a fenébe tudna egy ajánlat diktátum lenni?!?!?!
  Ismétlem, a grrreselyű megint végtelenül irdatlan hülyének tetteti magát, és végtelenül irdatlanul az.
 10. 17
  Kovacs
  2017. október 04., szerda 10:23
  "Bennem változatlanul megvan az empátia az lmp vagy a momentum azon igyekezete iránt, hogy ne szalámizzák magukat tökön egy "összefogással..."
  Igen, csakhogy mi érdeke lenne Mari néninek és unokájának egy elit pártban, amely csak a felső réteg érdekeit képviseli? Az a Mari néni, aki még a gyógyszerét sem tudja kiváltani, unokájának pedig még laknia sincs hol. (a romák nyomorát már meg sem említem, mert ezt valahogy minden párt ignorálja)
  Úgyhogy "átfogó kínálat" nélkül nem megy. Szerintem. És még ez is rizikóval "terhes".

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra