Megújuló Magyarország megújuló hazugságokkal?

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ács Sándorné nyílt levele Szél Bernadettnek.

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Kedves Bernadett!

Ott ültél velem a kocsimban 2014 áprilisában, amikor Kishantos földjeit letarolták, engem autóval üldözőbe vettek és leszorítottak Orbán kigyúrt kopasz fiúi, és ott voltál akkor is, amikor Zászlós Tibor levelét kihozta egy civil ruhás rendőr. Zászlós, a hantosi dűlőutakat is elprivatizáló zrt.-vezérigazgató és kamarai alelnök üzent, hogy nem lehetünk az ő útjain, ezért a kigyúrt kopaszok kilökdöstek mindenkit: újságírót, országgyűlési képviselőt, szimpatizánst.

Ennek a közös élménynek az alapján biztos voltam benne, hogy segítesz legyőzni az orbáni diktatúrát. Másképp döntöttetek… Keresztbe feküdtetek a biztos kormányváltást ígérő Botka-javaslatnak, és részetek van a megbuktatásában. Megjósoltam, hogy erre fognak titeket felhasználni. Bár ne lett volna igazam!

Most látom, hogy büszkén és lelkesen miniszterelnök-jelöltként állsz a pódiumon, és talán magad is elhiszed, amit mondasz… de nagy bajok vannak, Detti, mert a fele sem igaz!

Elmondtam neked, hogy 5–8 százalék körüli támogatottsággal leváltani nem tudjátok a kormányt, de hatalomban tartani igen. Hát most éppen ezt teszitek. Ez engem mélységesen felháborít és elkeserít.

De a legszörnyűbb az, hogy újabb és újabb hazugságokat dobtok be – tényleg mindenkit hülyének néztek… Lesajnáltad Botka Lászlót és az MSZP-t:

„Botka László lemondása nehéz pillanat személyesen neki és pártjának is, amely az MSZP belügye, és ezt az LMP tiszteletben tartja.”

NEM, Detti, Botka László lemondása NEM az MSZP belügye, hanem az ország ügye. Itt és most a reményt és a jövőt vettétek el tőlünk egy alávalóan aljas játszma aktív szereplőjeként.

Egyedül Botka László javaslata volt a működőképes megoldás a kormány leváltására – ma már Róna Péter is éppen ilyesmiről beszélt azt vizionálva, hogy mindenki beáll mögétek… Úgy tett, mintha valami nagyon új, LMP által kitalált csodáról beszélne, pedig valójában Botka László választási együttműködési javaslatáról beszélt LMP-vezetéssel… én erre nem találok szavakat.

De nem ez az egyetlen lopott holmi, mert a meglehetősen eklektikus és kurta-furcsára sikeredett programotok is a Botka-program kiherélt és átfazonírozott változata.

És hogyan tudsz jó szívvel arról beszélni, hogy a Szél-kormányban nem lesznek „újracsomagolt” politikusok, üres ígérgetések a választások előtt, sem oligarchák és „aljas alkuk” – miközben Hadházy Ákos a Fideszből, Demeter Márta az MSZP-ből érkezett „újracsomagolt emberek” ott ülnek szemben veled?

De a legkínosabb téma az oligarchák kérdése…  Azt mondjátok, hogy az LMP-ben nincsenek oligarchák… hát benne talán nincsenek, de a környezetében ott van az összes föld oligarcha érdekeit képviselő szervezet. Az LMP társelnökének Hadházy Ákosnak az édesapja az állami földek eladását leginkább szorgalmazó szervezet – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke – aki így Zászlós csapatában, a Fidesz legbelső – vagyonosztogató körében játszik.

Én hatalmas ellentmondást látok abban, hogy akkor, amikor 2016 nyarán az aktivistáitok 13 000 aláírást gyűjtöttek össze az állami földek eladása ellen – ti megválasztottátok társelnöknek Hadházy Ákost, aki édesapján keresztül nagyon is közel áll az állami földek elmutyizását kierőszakoló körökhöz. Az ő megválasztása óta nem is szól az LMP egy szót sem az állami földek eladása ellen, holott az az államnak 1000 milliárdos nagyságrendű kárt okozó, a jövő élelmezésbiztonságát veszélyeztető nemzetellenes bűncselekmény.

Hát ezeket itt és most el kellett mondanom nektek és mindenkinek, hogy tudomást szerezhessenek róla az emberek – és világosan lássák az andalító szép szavak mögött az igazságot. Mert elég volt már a hazugságokból egyszer és mindenkorra!

Szerettem volna megbeszélni mindezeket olyan LMP-sekkel, akiket ismerek és nagyra becsülök – de meglepődve értesültem arról, hogy szinte mindenki otthagyta az LMP-t, és már rágondolni sem akarnak a vezetés diktatórikus módszerei miatt. Ez is hozzátartozik a képhez.

Végül, de nem utolsósorban el kell mondanom azt is, hogy tisztességtelen az, ahogy korábbi szövetségesetek, az MSZP lejáratására játszotok – vagyis nem a kormányt, hanem az ellenzéket akarjátok leváltani…? Éppen azt a pártot, amelyikkel esély lett volna a kormányváltásra, és éppen azt az egyetlen parlamenti pártot, amely az Élőlánccal együtt a mai napi következetesen harcol az állami földek visszaszerzéséért? Talán éppen ezért vált nemkívánatossá?

Baráti szövetségben dolgoztatok az MSZP-vel az állami földek eladása elleni aláírásgyűjtéskor - ld. mellékelt kép –, ezt elárulni, és most nekik rontani számomra elfogadhatatlan.

Nagy kárt, nagy bajt okoztatok – soha vissza nem térő történelmi lehetőséget vettetek el tőlünk, és hazugságokat és üres lózungokat kaptunk cserébe…

Bizalom? Hitelesség? Egység? – ÍGY?

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Mezőfalva, 2017. október 3.

Ács Sándorné

 

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  rworse
  2017. október 04., szerda 10:16
  yoyo, 15

  Így.
 2. 15
  yoyo
  2017. október 04., szerda 10:03
  változatlanul azt gondolom, hogy semmilyen megoldás nem járhat sikerrel, csak a kifelé kommunikálás nélküli egyeztetés zárt ajtók mögött, ahol a pártok megállapodnak abban, hogy nem kormányozni, hanem rendszert váltani fognak.

  Ezek az "álljatok be mögém" kezdetű ajánlatok rémesek.
  Bennem változatlanul megvan az empátia az lmp vagy a momentum azon igyekezete iránt, hogy ne szalámizzák magukat tökön egy "összefogással", a 18-as veszett fejszét ne fejeljék meg egy 2022-es, 26-os, stb. eleve buktával. Viszont valahogy meg kellene találni az önfeladás nélküli önkorlátozás szűk mezsgyéjét. Persze ez igaz az mszp-re és a gyurcsány-pártra is.
 3. 14
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 09:54
  Nem győzök csodálkozni azon hogy a politikai tehetség, illetve annak az ellenkezője a politikai értelemben vett tehetségtelenség - amely nem azonos a személyiség összes kvalitásának hiányával - szóval hogy erről nincs egy kukk sem. Soha nincs, nem csak most nincs.

  Ennyire nem lehetnek hülyék a liberálok....
  Vagy mégis ..?

  A botkai ajánlatnak akkor lett volna értelme és jogosultsága ha megegyezés útján születik. Ha az összes ellenzéki párt beleegyezését adja abba hogy a botka lesz a miniszterelnök és a többiek meg ellesznek az ő árnyékában - de bent a parlamentben.

  Az egy más kérdés, hogy ez az ajánlat - a tárgyalóasztal mellett születendő ajánlat - mennyire kecsegtette volna a kis pártokat, de ha mondjuk miniszteri tárcákról is szó esett volna....lehetett volna ezzel mit kezdeni, talán lehetett volna mit kezdeni.

  De nem diktátumként a kis pártok orra alá tolva.
 4. 13
  Kovacs
  2017. október 04., szerda 09:47
  12: Igen. Ez az egyetlen sansz, hogy OV NEM TUD hátradőlni. Talán elintézi saját magát.
 5. 12
  reuters
  2017. október 04., szerda 09:31
  Alakul. Ha ez így megy tovább, akkor OV nyugodtan hátra dőlhet.
 6. 11
  rworse
  2017. október 04., szerda 09:25
  Cyrano, 7

  Az nem lenne baj, hogy odaülnek, az a baj, hogy ott csak ülnek, ott nem beszélnek, ott nem mondják el, hogy az egész mekkora korrupt szemétség. A puszta kiülésükkel így valóban kiállnak az Orbán-rendszer mellett - akiktől az ajánlócédulákat kapták anno.
  A posványosi odamenetelnek a többiek részéről is lenne értelme, az anno liberális Fidesz vezetésével liberális szabadegyetemként alakult a Tusványos, csak ugyebár a Fidesz pálfordulása a szabadegyetem Posványossá pálfordulását is magával hozta. Oda kéne mennie mindenkinek, és ott felszólalni, visszaliberálosítani szabadegyetemmé a Fidesz különbejáratú csíksomlyóibúcsújává tett intézményt. Menjen oda mindenki, és beszéljen (vagy sípoljon)! A valóságról! Hej, micsoda össznépi hajrángatás kerekedne! A szélestenyerű Fejenagy Harangláb ellen! Bagarja Csepű Palkó oldalán! Szemérmetes Erzsók Mártával puszilkodik! A helybeli lágyszívű kántor a bíró fejét üti!
 7. 10
  rworse
  2017. október 04., szerda 09:09
  "És eddig, a megalakulása óta az LMP volt az egyetlen a DEMOKRATIKUS ellenzékből, amely mereven, eleve elutasította az összefogást - azaz, az egyetlen lehetőséget."
  Ez ugyebár úgy értendő, hogy eddig így volt, de most már a Momentum is itt van, mint eleve, mereven különc, LMP v2.0.
 8. 9
  rworse
  2017. október 04., szerda 09:06
  fere0515, 3

  Nem arról volt szó, hogy az összefogás csodafegyver, hanem arról, hogy jelenleg az EGYETLEN LEHETŐSÉG. És eddig, a megalakulása óta az LMP volt az egyetlen a DEMOKRATIKUS ellenzékből, amely mereven, eleve elutasította az összefogást - azaz, az egyetlen lehetőséget. Mint felhívtam rá a figyelmet, egy békeidei politikai váltógazdaságban ott egye meg a fene, de 2002 óta a Horthy-rendszer keleti despotizmusa az alternatíva! Nem mindegy! Nem mindegy, hogy egymással marakodó önérdekű balfaszok viszik az országot többé-kevésbé Európa felé, vagy a despota kormányzó viszi az országot Putyin, Hszi, Erdogan, Nazarbajev, Alijev, Lukasenka, Duterte kebelére! Nem mindegy! Az ország sorsa volt a tét 2010-ben, és ezt 2009-ben is pontosan lehetett tudni! Például minden megvalósult abból, amit Debreczeni előrejelzett, de oly sokan nem akarták elhinni, inkább homokba dugták a fejüket, elintézvén, s nem bánván, hogy a Kis-Napóleon kétharmaddal győzhessen! Sőt, mondogatták a vágóhídra menő barmok is, hogy végre erős felhatalmazása lesz a kormányzatnak, végre lesz, aki irányítja is az országot, nem csak teszetoszáskodik, mint folyton a ballibek. Hú, de jó lesz a Fidesz-kétharmad, mondták a vágóhídra menő barmok is maguk keresvén meg az emelvényen a számukra előkészített kalodát, guillotine-t. Az LMP, értsd, Lehet Más a Politika, a Fidesztől törvénytelenül kapott korrupt ajánlócédulákkal indult 2010-ben! Lehet Más a Politika?! (Félreértés ne essék, 2010-ben az eleve veszett fejsze nyele helyzetben az LMP-re szavaztam, mindhárom választáson, - de 2014 már természetesen az Összefogásra, mint egyetlen, az ország sorsával IS törődő erőre, mint egyetlen lehetőségre.)
  2009 (2002) óta a Horthy-rendszer az alternatíva! No persze, most már hosszú időre veszett fejsze nyele az ország sorsa, de azért nem ártana próbálni kapkodni utána, és nem CSAK a saját pecsenyét sütögetni, hanem az ország sorsával IS törődni!
  Hol beszél a cikk szerzője csodafegyverről? Az egyetlen működőképes megoldásról beszél! Egyúttal a biztos kormányváltás módszeréről - talán túlzás biztosnak vennie, de legalábbis igen jó eséllyel nyerte volna meg a 2018-as választást egy TELJES demokratikus összefogás! Nem mindegy! A Horthy-rendszer sokciklusos továbbélése az alternatíva!
 9. 8
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 08:03
  Azért az LMP-ét is meg lehet érteni. Ezt komolyan mondom, noha a bernustól iszonyodom, a hadházyt sviháknak tartom, nem a papája hanem az "informátora" miatt aki előre tudott mindent, azt is hogy majd mi kapjuk a legtöbbet továbbá nekünk ingyen dolgozik a werber.

  De el lehet-e várni egy párttól hogy gyötrelmes bánat vegyen erőt rajta mert kiesik az egyik vetélytársa? Ráadásul olyan tehetségtelen, pökhendi vetélytárs aki maga mögé akarta sorolni az egész ellenzéket miközben a saját pártjának a népszerűségét sikeresen alább pofozta.

  Mert ne feledjük el, a botkai nagyvonalúság arról szólt hogy ő a miniszterelnök és vannak a futottak még. A botkai nagyvonalúság adminsztratív vonalon kívánta megszerezni az ellenzéki választók szavazatait, miszerint csak ő van és az általa összetrombitáltak. Eszi nem eszi nem kap mást.

  A levél írója gondolhatja azt és szemlátomást gondolja is, hogy botka képes lett volna győzelemre vinni az ő égisze alatt összegyűlt ellenzéket, de hát szegény bajnai is ezt gondolta egykoron, nyugodjék a politikai sírjában.

 10. 7
  Cyrano
  2017. október 04., szerda 08:02
  rworse 2.
  Bizony.
  És azt se feledjük az lmp vezetői rendre odaültek Posványoson ViktOrbán mellé. Legutóbb me. jelöl asszonyuk mosolygott mellette.
  Úgy tűnik, nekik ez az autokratikus rendszer megfelel, csak ők működtethessék.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország