Megújuló Magyarország megújuló hazugságokkal?

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ács Sándorné nyílt levele Szél Bernadettnek.

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Kedves Bernadett!

Ott ültél velem a kocsimban 2014 áprilisában, amikor Kishantos földjeit letarolták, engem autóval üldözőbe vettek és leszorítottak Orbán kigyúrt kopasz fiúi, és ott voltál akkor is, amikor Zászlós Tibor levelét kihozta egy civil ruhás rendőr. Zászlós, a hantosi dűlőutakat is elprivatizáló zrt.-vezérigazgató és kamarai alelnök üzent, hogy nem lehetünk az ő útjain, ezért a kigyúrt kopaszok kilökdöstek mindenkit: újságírót, országgyűlési képviselőt, szimpatizánst.

Ennek a közös élménynek az alapján biztos voltam benne, hogy segítesz legyőzni az orbáni diktatúrát. Másképp döntöttetek… Keresztbe feküdtetek a biztos kormányváltást ígérő Botka-javaslatnak, és részetek van a megbuktatásában. Megjósoltam, hogy erre fognak titeket felhasználni. Bár ne lett volna igazam!

Most látom, hogy büszkén és lelkesen miniszterelnök-jelöltként állsz a pódiumon, és talán magad is elhiszed, amit mondasz… de nagy bajok vannak, Detti, mert a fele sem igaz!

Elmondtam neked, hogy 5–8 százalék körüli támogatottsággal leváltani nem tudjátok a kormányt, de hatalomban tartani igen. Hát most éppen ezt teszitek. Ez engem mélységesen felháborít és elkeserít.

De a legszörnyűbb az, hogy újabb és újabb hazugságokat dobtok be – tényleg mindenkit hülyének néztek… Lesajnáltad Botka Lászlót és az MSZP-t:

„Botka László lemondása nehéz pillanat személyesen neki és pártjának is, amely az MSZP belügye, és ezt az LMP tiszteletben tartja.”

NEM, Detti, Botka László lemondása NEM az MSZP belügye, hanem az ország ügye. Itt és most a reményt és a jövőt vettétek el tőlünk egy alávalóan aljas játszma aktív szereplőjeként.

Egyedül Botka László javaslata volt a működőképes megoldás a kormány leváltására – ma már Róna Péter is éppen ilyesmiről beszélt azt vizionálva, hogy mindenki beáll mögétek… Úgy tett, mintha valami nagyon új, LMP által kitalált csodáról beszélne, pedig valójában Botka László választási együttműködési javaslatáról beszélt LMP-vezetéssel… én erre nem találok szavakat.

De nem ez az egyetlen lopott holmi, mert a meglehetősen eklektikus és kurta-furcsára sikeredett programotok is a Botka-program kiherélt és átfazonírozott változata.

És hogyan tudsz jó szívvel arról beszélni, hogy a Szél-kormányban nem lesznek „újracsomagolt” politikusok, üres ígérgetések a választások előtt, sem oligarchák és „aljas alkuk” – miközben Hadházy Ákos a Fideszből, Demeter Márta az MSZP-ből érkezett „újracsomagolt emberek” ott ülnek szemben veled?

De a legkínosabb téma az oligarchák kérdése…  Azt mondjátok, hogy az LMP-ben nincsenek oligarchák… hát benne talán nincsenek, de a környezetében ott van az összes föld oligarcha érdekeit képviselő szervezet. Az LMP társelnökének Hadházy Ákosnak az édesapja az állami földek eladását leginkább szorgalmazó szervezet – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke – aki így Zászlós csapatában, a Fidesz legbelső – vagyonosztogató körében játszik.

Én hatalmas ellentmondást látok abban, hogy akkor, amikor 2016 nyarán az aktivistáitok 13 000 aláírást gyűjtöttek össze az állami földek eladása ellen – ti megválasztottátok társelnöknek Hadházy Ákost, aki édesapján keresztül nagyon is közel áll az állami földek elmutyizását kierőszakoló körökhöz. Az ő megválasztása óta nem is szól az LMP egy szót sem az állami földek eladása ellen, holott az az államnak 1000 milliárdos nagyságrendű kárt okozó, a jövő élelmezésbiztonságát veszélyeztető nemzetellenes bűncselekmény.

Hát ezeket itt és most el kellett mondanom nektek és mindenkinek, hogy tudomást szerezhessenek róla az emberek – és világosan lássák az andalító szép szavak mögött az igazságot. Mert elég volt már a hazugságokból egyszer és mindenkorra!

Szerettem volna megbeszélni mindezeket olyan LMP-sekkel, akiket ismerek és nagyra becsülök – de meglepődve értesültem arról, hogy szinte mindenki otthagyta az LMP-t, és már rágondolni sem akarnak a vezetés diktatórikus módszerei miatt. Ez is hozzátartozik a képhez.

Végül, de nem utolsósorban el kell mondanom azt is, hogy tisztességtelen az, ahogy korábbi szövetségesetek, az MSZP lejáratására játszotok – vagyis nem a kormányt, hanem az ellenzéket akarjátok leváltani…? Éppen azt a pártot, amelyikkel esély lett volna a kormányváltásra, és éppen azt az egyetlen parlamenti pártot, amely az Élőlánccal együtt a mai napi következetesen harcol az állami földek visszaszerzéséért? Talán éppen ezért vált nemkívánatossá?

Baráti szövetségben dolgoztatok az MSZP-vel az állami földek eladása elleni aláírásgyűjtéskor - ld. mellékelt kép –, ezt elárulni, és most nekik rontani számomra elfogadhatatlan.

Nagy kárt, nagy bajt okoztatok – soha vissza nem térő történelmi lehetőséget vettetek el tőlünk, és hazugságokat és üres lózungokat kaptunk cserébe…

Bizalom? Hitelesség? Egység? – ÍGY?

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Mezőfalva, 2017. október 3.

Ács Sándorné

 

szerző
Ács Sándorné
publikálva
2017. okt. 03., 20:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 06:29
  Az idézet a 2-es hozzászólásból való.

  "Már 2010 előtt is (és persze 2014 előtt is) sokat vitatkoztam én is, mások is az LMP-sekkel, hogy a párt érdeke fontosabb nekik az ország sorsánál."

  Ez ami ismerős.
 2. 5
  galambocskám
  2017. október 04., szerda 06:16
  ", mások is az LMP-sekkel, hogy a párt érdeke fontosabb nekik az ország sorsánál."

  Ismerős.
 3. 4
  fere0515
  2017. október 04., szerda 00:32
  Persze gyurcsány 2014-bet haknizta tele a médiát az lmp, miatt nem lehet kampánnyal.
  .
  Érdekes egy erkölcsű ország ez, mert az azért elgondolkodtató, hogy a néni neki megy annak aki anno ott állt vele a vártán, olyanért aki anno ott sem volt és éppen most hagyta cserben.
  De cserébe kiáll botka mellet, mikor az bedobja a törölközőt és neki megy a bajtársának.
  Gratulálok.
  Szánalmas.

 4. 3
  fere0515
  2017. október 04., szerda 00:21
  Na ezért van olyan nagy sötétség ebben az országban.
  Még ilyen tisztességes emberek is azt hiszik, hogy az összefogás az valami csoda fegyver.
  Botka lemondott. Talán tőle kéne azt számon kérni.
  De ha az lmp-nek amúgy is csak max7%a lehet, akkor az mennyire befolyásolhatta az mszp meghirdetett politikáját.
  Tényleg az lmp-én múlik minden, még az mszp kampánya is?
  Miközben csak max 7%-os párt? :D
  Ezt kb anno 2010-ben gyurcsány szóról-szóra elmondta fűnek-fának, de még a Kálmán Olgának is ezerszer.
  Akkor is az LMP miatt nem lehetett.
  Nem lehet, hogy saját maguk miatt nem tudnak, vagy nem is akarnak?
  Hé, ha nem lenne az lmp akkor ki lenne a hibás?
  Vagy ha nem lenne az lmp akkor tudnának? ;)
  Szánalmas ez az ország.
  Inkább tessék elmenni szavazni. Akár az mszp-re is.
  Bár azt ne feledjük, hogy az ami van, az azért van, mertz anno az mszp és gyurcsány elbaszták. De nagyon. ;)
 5. 2
  rworse
  2017. október 03., kedd 23:56
  Sok igazság van ebben a szövegben. Már 2010 előtt is (és persze 2014 előtt is) sokat vitatkoztam én is, mások is az LMP-sekkel, hogy a párt érdeke fontosabb nekik az ország sorsánál. Ami persze egy békeidei politikai váltógazdaságban nem lenne nagy baj, ellenben 2010 óta a keleti diktatúra az ország sorsa, és ez tudott volt 2009-ben. Az LMP mindig odalökte az országot az orbáni diktatúrának az 5%-uk kedvéért, most is (lásd még Momentum). Hja, meg az ajánlócédulák, amiket a Fidesztől kaptak...


 6. 1
  Kovacs
  2017. október 03., kedd 20:55
  Nagyszerű. Van hat hónap rendbe tenni a szénákat és kazlakat. Kompletten.
  "...programotok is a Botka program kiherélt és átfazonírozott változata"
  Lehet benne valami, mert a a jóléti állam (mert mi az ördögöt célozna meg mást egy felelősséget felvállaló párt) egy szikrája sem kerül elő az LMP-nél.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra