Miután az ellenzék elkezdte az aláírásgyűjtést a metró akadálymentesítéséért, Tarlós István máris tárgyalna a mozgáskorlátozottak szövetségével

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 06., 11:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Magas szintről érkezett a meghívó.

Szerdán találkozik Tarlós István főpolgármester Kovács Ágnessel, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnökével – írja a Magyar Nemzet. Később kormányzati meghívásra együtt mennek a parlamentbe, tárgyalni a 3-as metró akadálymentesítésének lehetséges megoldásairól. Kovács a lapnak csak annyit árult el, hogy a meghívás „magas szintről érkezett”.

Hamar véget vetne a kormány az ellenzék újabb aláírásgyűjtésének

Hiába kezdődött tegnap ellenzéki aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítéséért, a fideszes kormány rövid úton véget vethet a legújabb népszavazási kezdeményezésnek is - tudta meg a Magyar Nemzet. Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületeinek Országos Szövetsége (Meosz) elnöke ugyanis érdeklődésünkre elmondta: szerdán találkozik az ügyben Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesterrel, majd kormányzati meghívásra együtt mennek a parlamentbe tárgyalni a lehetséges megoldásokról.

Hétfőn nyolc ellenzéki párt kezdte el az aláírásgyűjtést a metró teljes akadálymentesítéséről döntő budapesti népszavazásért. A kérdésük így szól: „akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

Tarlós az elmúlt napokban többször is értelmetlennek nevezte a népszavazási kezdeményezést, mert szerinte még egy eredményes referendum sem kötelezné a fővárost arra, hogy minden megállóba liftet építsen, amit a főpolgármester túl drágának tart. Kovács Ágnes nyilatkozatából úgy tűnik, egy „finn módszer” nevű kompromisszumos megoldás körvonalazódik, ez nem lift, hanem egy a mozgólépcsőkhöz hasonlóan ferde síkban közlekedő, de mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett felvonó.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 06., 11:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2018. február 07., szerda 11:30
    Remélem, Tarlós István és Kovács Ágnes nem a 2-es metróval akart eljutni a Kossuth térre, az egy kicsit bajosan ment volna.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra