Molnár Gyula üzent az MSZP partnereinek: ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek, és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra

  • narancs.hu
  • 2017. november 18.

Belpol

Kormányváltásra készülnek.

Az MSZP meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke szombaton, egy Budapesten tartott konferencián.

Az ellenzéki párt vezetője az „Európa, a nők esélye, 25 év” című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén úgy fogalmazott, mire az „ünnepi díszek felkerülnek a fára”, elő is készítik a megállapodást.

Mondjuk, addig már nincs sok idő.

Molnár Gyula az eddigi időszakról ugyanakkor azt üzente – meg nem nevezett – partnereiknek, hogy „ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek”, és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra.

Molnár kiemelte, a győzelemhez nem elég a „meglévők intelligens újraosztása”, az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban.
A feladat is egyértelmű: új szavazók szerzése, az egyértelmű többség megszerzése a cél, közölte Molnár Gyula, és – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentésére reagálva – hangsúlyozta, nem ellenzéki szerepre, hanem kormányváltásra készülnek.

A szocialisták vezetője ebben a feladatban számít az MSZP nőtagozatának segítségére is. „Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!” – mondta Molnár Gyula (bármit jelentsen is ez), aki szerint az MSZP akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülöttük a levegő. „Nélkülünk nincs kormányváltás!” – jelentette ki.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.