Molnár Zsolt keményen visszaszólt Botkának
molnarzsolt1.jpg

Molnár Zsolt keményen visszaszólt Botkának

  • narancs.hu
  • 2017. július 26.

Belpol

„Engem nem lehet elnémítani vagy fenyegetni.” Molnár szerint Botka folytat polgárháborút.

Botka a 168 Órának adott interjút, amiből pár részlet már olvasható a lap online felületén. Ebben Botka azt mondja, nem kéne a kispártoknak játszadozni, nincs szükség az Új Pólusra, vagyis az Együtt, a Párbeszéd és az LMP között formálódó szövetségre.

Botka az interjúban leárulózza az MSZP elnökségi tagját, Molnár Zsoltot, aki korábban felvetette, hogy hagyni kellene az LMP-t magában indulni, Gyurcsánynak pedig a parlamentben a helye. Botka azt is hozzáteszi: az árulás és a Fidesszel való kollaboráció ellen tűzzel-vassal fog harcolni, ezeket nem tűri a pártjában.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Molnárt a hvg.hu kereste meg, hogy reagáljon az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szavaira. Molnár azzal indít, hogy egyből megvádolja Botkát: „Sajnálom, hogy polgármester úr tovább folytatja a baloldali polgárháborút az MSZP-n belül és a baloldali pártok között. Az MSZP támogatottsága az elmúlt 8-9 hónapban érdemben nem változott, a Jobbikot sem sikerült megelőzni.” Szerinte nincs semmilyen személyes ellentét Botka és közte, de figyelmeztet is, mondván, őt nem lehet elnémítani vagy fenyegetni.

„Nem szeretnék olyan társadalomban élni, ahol az ember a véleményét sem mondhatja el, ha máshogy gondolkodik. Ha ezt Botka nem szeretné, el kell gondolkodni rajta, ki mennyire demokrata.”

Emellett Molnár a teljes baloldali összefogás mellett érvel. Nem érti, Botka miért gondolja úgy, hogy hogy ha Gyurcsány is a közös listán szerepel, az rontja a baloldal választási esélyeit. Ugyanakkor azt mondja, a végleges döntést az összefogásról és az abban résztvevőkről majd az októberi választmányi ülésen hozza meg az MSZP, ő pedig tartani fogja magát a határozathoz. További részletek a hvg.hu-n.

Figyelmébe ajánljuk