Müller Cecília szerint most dől el, hogy együtt tölthetjük-e majd az ünnepeket

  • narancs.hu
  • 2020. november 30.

Belpol

A kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról.

A korlátozó szabályok betartására kérte az embereket az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva azt is, hogy "nagy mértékben rajtunk múlik", miként tölthetjük el a karácsonyt.

Müller Cecília azt mondta, most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét. "Ha betartjuk a szabályokat, bízhatunk abban, hogy az ünnepeket a családunkban, egymáshoz közelebb tudjuk eltölteni" – fogalmazott.
Hozzátette: a kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról.
Müller Cecília szólt arról is: noha a járványgörbe - hasonlóan a többi európai országéhoz – még mindig emelkedik, a fertőzöttek számának növekedése lassul. Abban bíznak – mondta –, hogy a járványgörbe rövid idő múlva "eléri a platót", és attól kezdve javuló tendenciáról tudnak majd beszámolni.

„Egy ponton túl el kell dönteni, mi az, ami valóban a beteg és az összes beteg javát szolgálja"

Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre a koronavírus-fertőzöttek közül, az ellátórendszer kezd telítődni, a szakembereknek kemény döntéseket kell hoznia. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára szerint a valóságról beszélni muszáj és nem gyengeség. Interjú. Magyarnarancs.hu: Egy márciusi interjúban, a koronavírus-járvány első hullámában azt kérdezték öntől, fél-e.

Figyelmébe ajánljuk