Nem befolyásolta az időközi választást a katázás szigorítása, a rezsiemelés, több helyen is nyert a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Behúzták Mezőtúrt, Szentendrét, míg Jászboldogházán simán győzött a függetlenként indult, de a fideszes Pócs János által támogatott jelölt.

Vasárnap újból több helyen időközi választást tartottak.

Szűcs Dániel, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron vasárnap. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi polgármester, Herczeg Zsolt – aki immár a térség fideszes országgyűlési képviselője – lemondott tisztségéről.

Azért is volt érdekes a polgármesterválasztás Mezőtúron, mert a városra még mindig a megvádolt Boldog István korábbi országgyűlési képviselő árnyéka vetült – írja helyi tudósítónk. Boldogot a Fidesz nem jelölte újra, helyette Mezőtúr polgármesterét, Herczeg Zsolt indította, aki nyert is az április 3-i választáson. Így kénytelen volt megválni polgármesteri székétől, helyette alpolgármestere, Szűcs indult. A kampányban Herczeg kijelentette, kizárólag Szűccsel tudja elképzelni az együttműködést. A Fidesz nem bízott semmit a véletlenre, még a választás napján is több mint 30 fős csapat segítette Szűcsöt.

Szűcs Dániel 1249 szavazatot kapott, Fekécs Gáborra (Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület-TEKE Mezőtúr) 698-an, a függetlenként induló Nagy Istvánra 112-en voksoltak – közli a választás.hu. A Nemzeti Választási Iroda oldalán szereplő adatok szerint a jelöltekre 2059-en szavaztak érvényesen, érvénytelen 12 szavazat volt.

Mindeközben Jászboldogházán simán győzött a függetlenként indult, de a fideszes Pócs János által támogatott Koczáné dr. Fehérváry Mária. Ő a szintén független Fazekas Adriánt győzte le a polgármesterválasztáson.  Koczáné Fehérváry Máriára 720-an, Fazekas Adrián Józsefre 93-an voksoltak. A Nemzeti Választási Iroda oldalán szereplő adatok szerint a jelöltekre 813-an szavaztak érvényesen, érvénytelen volt 7 szavazat. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi polgármester lemondott tisztségéről.

Szentendrén Szabados András a Fidesz-KDNP jelöltje csaknem kétharmados aránnyal nyert az időközi önkormányzati választáson. Az NVI szerint a három induló közül Szabados Andrást a Fidesz-KDNP jelöltjét 332 szavazattal, 65 százalékkal választotta önkormányzati képviselővé Szentendre város lakossága. Puskás Réka, a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) egyesület jelöltje 147 szavazatot, 28,8 százalékot kapott, Bürger Zoltán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelötje 31 szavazatot, 6 százalékot szerzett. Az időközi önkormányzati választásra azért került sor, mert a korábbi képviselő, Almási Csilla, aki a TESZ jelöltjeként lett képviselő, 2020. december 17-én lemondott képviselői mandátumáról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk