Nem indulhat az előválasztáson, aki ügynök volt 1990 előtt

  • narancs.hu
  • 2021. július 8.

Belpol

Erkölcsi bizonyítvány is kötelező.

Az előválasztást szervező hat ellenzéki párt megnyitja a lehetőségét annak, hogy jelölő szervezetként más pártok vagy egyesületek is részt vehessenek az előválasztáson - ez áll a pártok ma kiadott közleményében, írja a Telex.

Július 8-tól az előválasztás hivatalos honlapján letölthetők  az induláshoz szükséges dokumentumok, július 26-án pedig indul a regisztráció.

Mint írják, az indulóknak be kell mutatniuk egy 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, alá kell írniuk a feddhetetlenségi nyilatkozat, az 1972. december 31-e előtt született jelölteknek pedig be kell mutatniuk az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának igazolását,  hogy 1990 előtt nem voltak ügynökök. A jelölteknek nyilatkozniuk kell arról, hogy megválasztásuk esetén melyik frakcióba ülnek, valamint vagyonnyilatkozatot, önéletrajzot is kell küldeniük, és el kell fogadniuk az ellenzéki pártok Értéknyilatkozatát és az előválasztás Etikai Kódexét.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk