„Nem leszünk ismét orosz gyarmat!” – Holnap megint tüntetnek

  • narancs.hu
  • 2017. április 23.

Belpol

Megállítanák Moszkvát és Orbánt!

Friss: A Facebookon azt írják a szervezők, hogy a rendőrség biztonsági intézkedésre hivatkozva lezárta az orosz nagykövetség közvetlen területét, így nem demonstrálhatnak holnap a követség épülete előtt, ezért az Andrássy út 100. számnál fognak találkozni, cirka 50 méterre a nagykövetség épületétől.

Nem hagy alább a tüntetési hullám, holnap este ugyanis az orosz nagykövetség épülete előtt lesz demonstráció. Eredetileg szerdára tervezték, ám a moszkvai időjárás közbeszólt, így holnap hétre vonulnak a nagykövetség épülete elé, ahol többek között Lányi András filozófus, Szentesi Éva író és Puzsér Róbert is felszólal.

A szervezők az esemény Facebook-oldalán azt írják, „az elmúlt években aggasztóan növekedett az orosz befolyás Magyarországon. A magyar belügyekbe való orosz beavatkozás súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában. Nem leszük Putyin trójai falova az Európai Unióban!”

A tervek szerint a demonstrálók a beszédek után egyből a Fidesz Lendvay utcai székházához mennek, s itt fejezik egyet nem értésüket a kormány politikájával szemben.

Állítsuk meg Moszkvát! - Tüntetés az Orosz ...

Állítsuk meg Moszkvát! Magyarországnak Európában a helye. Az elmúlt években, aggasztóan növekedett az orosz befolyás Magyarországon. A magyar belügyekbe való orosz beavatkozás súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában. Nem leszük Putyin trójai falova az Európai Unióban! Tiltakozunk Magyarország orosz mintára történő autoriter átrendezése ellen! Tiltatkozunk a magyar belügyekbe való orosz beavatkozás ellen!

Figyelmébe ajánljuk