Nemet mondott az LMP és a Momentum, így mégsem lesz közös ellenzéki tüntetés október 23-án

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Különutas politika. De van-e értelme?

A Közös Ország Mozgalom szóvivője a ma reggel megjelent cikkünkben, Gulyás Márton pedig tegnap a Hír Tv Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában beszélt arról, hogy október 23-ára óriás tüntetést szerveznek, melyre sok-sok civil szervezetet és az összes (demokratikus) ellenzéki pártot várják.

false

 

Fotó: Facebook/Közös Ország Mozgalom

Gulyás tegnap este azt mondta, a pártok közül egyedül az LMP nem mondott még igent. Mostanra azonban kiderült, az LMP mégsem tüntet együtt a többi ellenzéki párttal, Hadházy Ákos, a párt társelnöke ugyanis az ATV Fórum című műsorában bejelentette ezt. Közben a Momentum is reagált, ők azt írták a hvg.hu-nak, hogy a párt csak akkor vesz részt a demonstráción, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. „Azért kötjük ehhez a feltételhez a részvételünket, mert számunkra ez az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól” – írták a portálnak, így immár elmondható, hogy október 23-án valószínűleg nem lesz közös ellenzéki tüntetés.

Frissítés (19.30):

Hadházy az Indexnek azt mondta, hogy sokat gondolkodtak a dolgon, mert fontosnak és jogosnak tartják a Közös Ország Mozgalom céljait, és örülnek a közös törvénytervezetnek, ám a tüntetésen nem akarnak részt venni. Hadházy szerint az október 23-i demonstráció valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról szólna, és szerinte ennél fontosabb ünnep ez. „Azt viszont leszögezte, hogy az LMP távolmaradása nem jelenti azt, hogy a jövőben nem vesznek részt választási szövetségekben vagy fognak össze más pártokkal, de ezekről akkor kell beszélni, amikor megvan a megfelelő mód és idő rá” – mondta a portálnak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 19:49
  "Hadházy szerint az október 23-i demonstráció valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról szólna, és szerinte ennél fontosabb ünnep ez. "
  Tehát egy múltbéli "szabadság-gondolat" ünneplése fontosabb a jelenlegi kivívandó "szabadságnál".
  És persze az "összefogás" az egy degradáló dolog, nem is beszélve a Közös Ország Mozgalom elnevezésről. Országban nem közösködünk! Nem írom ide a biztonság kedvéért, hogy akkor miben akarnak közösködni. (Esetleg szintén uszításokban? Csak másként?)
 2. 2
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 19:51
  A Momentum hozzáállását pedig kommentelni se lehet. Vagy igen?
 3. 3
  rworse
  2017. október 12., csütörtök 20:21
  splendid isolation
 4. 4
  galambocskám
  2017. október 12., csütörtök 20:27
  Igazán nem akarok a saját üzleti érdekeim ellen beszélni - minél többen vannak annál jobban fogy a Vazul - de a múltkori gigán is csak háromszázan voltak.

  Jóindulatú becslés szerint.
 5. 5
  szegedi789
  2017. október 12., csütörtök 20:27
  Mivel Botka bukása, vagy Juhász Péter újpólusos verziójának el se kezdődésével, Kovács, miről lenne szó ??? Összeadjuk karácsonygergelyt gyurcsánnyal (nem úgy), jön bokros fodorral, és molnárgyula meg egész végig örül a háttérben??? Összeadva a csipetcsapatot, lesz egy gyenge 2014 . . .
  Nincs visszahódítva a 2010-re elkolbászolók.
  Az ún. bizonytalanok távol, ennyi balos , pardon "balos" párt láttán, nem nagyon értem, hogyhogy semmit nem tesznek a nem szavazó leszakadó réteg megszólítására?
  Tarjáni-ügy kipipálva???
  És az árulók? Nem fura, hogy pont az elmúlt hetek történései ijesztik/távolítják el az embereket a közélettől, pártoktól?
  És ha benn vannak, mitől lesz jobb, mármint nem nekik, nekünk? Még mindig ott lesz, főleg dékás-emeszpés bagázs arra, hogy bárkinek a kedvét elvegye az ellenzéki politizálástól...
  Momentumnak nem hiszem , hogy bejön, elempé esélyesebb.

  És egy kicsivel erősebb elempével kicsivel előrébb vagyunk, mint az ugyanakkora "őfelsége ellenzékével", egy menthetetlen bagázzsal ! Persze, ez nem jelenti, hogy csak nekik lenne esélye egy valamikor erős ellenzéki párttá lenni, uram bocsáss, egy kormányzópárttá. De molnárzsoltékkal nem tudom , mire megyünk.
  Ja, tudom, kényelmes 2/3adra.

  Állandó morális felháborodással egy csöppnyit finomabban . . .
 6. 6
  szegedi789
  2017. október 12., csütörtök 20:28
  Galambocska, háát, igen. Elmúltak a daliás idők ! Már nincs békemenet se . . . Csak 500milliók . . .
 7. 7
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 20:41
  5: "Állandó morális felháborodással egy csöppnyit finomabban . . ."

  Hogy, hogyan? Persze... Minden rendben lesz... Egyelőre örüljön mindenki, hogy lyuk van a zokniján.
 8. 8
  Kovacs
  2017. október 12., csütörtök 21:05
  7: Egyébként meg ne gondold, hogy máshol "különb" a helyzet, "rátermettebbek" lennének a politikusok. Ami például Ausztriában zajlott és zajlik, egyenlő a "gyászmenettel". Mármint a liberális demokráciát illetően. Szép temetés lesz.
 9. 9
  yoyo
  2017. október 13., péntek 06:25
  A magyar elmebaj része ez a "méltó ünneplés" faszság is. Mintha lehetséges volna kikapcsolni a jelent, átváltani "emlékező" üzemmódra. Az elmebaj része, hogy azt se tudjuk, mit ünneplünk, csak valami áldó imádság rémlik, hebegéssel meg fátyolos tekintettel.
 10. 10
  Niki
  2017. október 13., péntek 06:28
  Új választási rendszert együtt kigondolni, majd a régi rendszert elfogadva indulni benne?
  Politikusok és civilek a Közös Ország Mozgalom törvényjavaslatának aláírása után:

  https://www.youtube.com/watch?v=0hLwjL9OEFE

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra