Németh Szilárd úgy kiakasztott ellenzékieket a parlamentben, hogy Szél Bernadették papíron lobogtatták mögötte, hogy hazudik

  • narancs.hu
  • 2017. november 20.

Belpol

Így indult a hét a parlamentben.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György reggel publikált közleményére, melyben pontról pontra cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát. Sőt, Soros a Financial Times-nak adott interjúban azt is mondta, „valójában Orbán volt az, aki megváltozott, egy rendszerellenes lázadóból egy maffiaállam vezetője lett”. Majd hozzátette, hogy az EU intézményeinek sokkal erősebben fel kellene lépnie az ellen, ahogyan Orbán a civil szervezeteket kezeli, és ahogyan aláássa a jogállamot Magyarországon. „Mindezek azt mutatják, hogy a jelenlegi magyar rezsim túl messzire ment” – mondta.

Németh Szilárd azzal kezdte a felszólalását, hogy „Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt”. Németh Szilárd szerint bár „kapásból letagadta, hogy lenne ilyen elképzelése” a migrációról, szerinte a honlapján „Soros elővette a régi kazettát, és lejátszotta”. Vagyis igenis létezik a Soros-terv. Azt is megjegyezte, hogy szerinte az LMP előtte felszólaló, a teremben folyton bekiabáló frakcióvezetője, Szél Bernadett egyet is ért ezzel.

Szél azonban nemcsak hangoskodott, hanem el is hagyta a helyét, és a felszólalás alatt egyszer csak megjelent Németh Szilárd mögött Hadházy Ákossal. A két LMP-s társelnök ekkor mutatott fel egy A4-es papírt, amelyre ott firkálták rá, hogy „Hazudik!!!”. Ez arra utal, hogy nem előre egyeztetett akció volt, az írás alig volt olvasható a papírokon.

Íme:

false

 

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

(via Index, MTI)

Figyelmébe ajánljuk