Nemhogy nagyon nagy író Wass Albert, de egyenest az örökségére épült a szabad Magyarország

  • narancs.hu
  • 2018. május 6.

Belpol

Jaj, jaj, legyen már nekünk is egy írónk, nem baj, ha rossz is, úgyse' olvas itt senki.

Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Stuttgartban énekelte meg a nagyon nagy magyar írót. „Wass Albert életműve nemcsak emlékezések, szívhez szóló versek és írások sora, hanem egyben a magyar emigráció küldetésének legtisztább megfogalmazása: szóvivői lenni a hazának” – mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára tegnap Stuttgartban, az Erdélyi Világszövetség által szervezett Wass Albert-emlékesten, az író születésének 110., halálának 20. évfordulóján.

A helyettes államtitkár szerint

a világ számos pontjára szétszóratott magyarok vállalták a Wass Albert által is kijelölt küldetést,

nem hallgattak mindarról, ami a vasfüggönyön túl sújtotta nemzettársaikat, megőrizték a magyar szabadságba vetetett hitet és mindazokat a szellemi hagyatékokat – köztük Wass Albert örökségét –, amelyre a szabad Magyarország fel tudott épülni.

A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szilágyi Péter elmondta azt is, hogy „a magyarság hálózata ma azért él és működik, mert az elmúlt évek törekvéseinek köszönhetően sikerült egy stabil és független anyaországot építeni, amelyre a külhoni magyar közösségek is támaszkodni tudnak”.

Figyelmébe ajánljuk