NOlimpia-népszavazás: védjük meg az országot!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 15:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy új civil csoport aláírásgyűjtést indított, hogy népszavazással akadályozzák meg a budapesti olimpiát és a vele járó anyagi káoszt.

A Momentum Mozgalom azért indította a NOlimpia kampányt, mert úgy gondoljuk, hogy 2024-ig fontosabb ügyekre kell költenünk adóforintjainkat, mint egy budapesti olimpia rendezése – olvasható a kampány Facebook-oldalán.

Az egyesület vezetője, Fekete-Győr András népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A kérdést a Fővárosi Választási Bizottság december 7-én hitelesítette. A népszavazás kiírásához 138 ezer aláírásra van szükség.

Ezen az oldalon aktivistákat keresnek, akik segítenek a gyűjtésben. A felhívásban ez áll: „A kormány gőzerővel dolgozik a 2024-es olimpia megrendezésére irányuló pályázatán, ahelyett, hogy az egészségügy és az oktatás évről évre súlyosbodó válsága, vagy nyomorban élő honfitársaink lennének napirenden. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság feltételként szabja meg, hogy komoly társadalmi támogatottsága legyen az olimpiai pályázatoknak, de a magyar kormány ezt figyelmen kívül hagyja. Mutassuk meg a kormánynak, hogy ellenzékben és elnyomásban is össze tudunk fogni, és döntsünk mi a fővárosunk, illetve Magyarország jövőjéről!”

Korábban írtunk arról, hogy működő demokráciákban miért szavazzák le sorra az olimpiarendezési próbálkozásokat, és arról is, hogy egy népszavazás miért rengethetné meg a kormányt.

Az utóbbi 50 évben minden egyes olimpia túllépte

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 15:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 szegedi789
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 23:00
  pannonia az olimpiából csak az O-t, az L-t és a P-t vállalja ...


  --------------------------------> $$$$$$$$$$
  --------------------------------> €€€€€€€€€€
  --------------------------------> nemzeti búúúúrzsoázia ...

 2. 3 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. január 10., kedd 21:52
  Polipimpia
 3. 2 szegedi789
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 21:48
  ez ám a demokrácia "megújítása", ehhez kellett brexit és trump ???, fogom és elköltöm előre a pénzetek, de ebbe bele se szólhattok, mert "kiskorúak" vagytok és buták a rendezés huncut részletkérdéseihez ... egyébként meg négy évente nagyon spontán fellelkesültök, mert nemzeti dicsőség , meg mi fene ... esetleg himnuszt is énekelhettek ... és kész ... azt hogy nincs meg az elit versenysport ( =3-4 sportág) háttere, tényleg milyen komcsi már ez a tömegsport mint szó is..., meg hogy 10xeresen túlszámlázzuk, ja és hogy az orosz titkosügynökök hogy lopják oda és vissza a pisimintákat, hááát, aranyoskáim, az bizony nagyon elveszti átláthatóolimpiarendezés - jellegét ...
 4. 1 rworse
  rworse
  2017. január 10., kedd 20:31
  Egyetértek. Talán az olimpiarendezéssel is, de azzal bizonyosan, hogy szükséges róla népszavazás, de azonnal.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tamás Gáspár Miklós írása
Még nyolc év?
Az új generáció
Ifjú oligarchák a NER-ben
Interjúk
Adam Michnik, Papp Réka Kinga és Nógrádi Noá, Fejérvári Zoltán
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra