Online oktatásra áll át az energiaárak miatt a Dunaújvárosi Egyetem

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Belpol

A koronavírus-járvány idején kipróbált digitális tananyagot veszik elő újra.

Közel tízszeresére emelkedett a távfűtés költsége a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE), ezért a vezetés úgy döntött, digitális oktatást vezet be – írja a duol.hu. A lapnak az intézmény azt írta: ez lehetővé teszi, hogy az egyes távhővel fűtött épületek használatát – azok állagmegóvása mellett – a fűtési időszakban mellőzzék.

A hallgatók a koronavírus-járvány idején többszörösen kipróbált és sikeresen alkalmazott online tananyagot tanulják majd – közölte az egyetem, amely szerint az oktatók is tapasztaltak már a digitális oktatás terén.

Az előre eltervezett programokat, Tudományos Hetet és a november 10-re, valamint december 17-re tervezett nyílt napot megtartja a DUE.

Több más felsőoktatási intézmény is spórolásba kezdett, a Budapesti Gazdasági Egyetemen például elzárják a mosdókban a meleg vizet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen pedig nem lehet majd a laptopokat sem tölteni.

Mindemellett kötelező lesz betartani, hogy az állami fenntartásban maradt felsőoktatási intézményeknek legfeljebb 18 fokig fűthetők az épületeik. Ez a kollégiumokra is vonatkozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk