Orbán bejelentette: Lázár János tárcáját biztosan átalakítja

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. április 20.

Belpol

Ezerszer is megismétli, hogy milyen veszélyes dolog a bevándorlás.

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor – derült ki a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

A kormányfő a Miniszterelnökség átalakításáról úgy fogalmazott: szeretné átalakítani a kormány „agyközpontját”, másfajta vezetési szerkezetet akar létrehozni. Ez a változás nyilvánvalóan Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerepét érintheti elsősorban, azaz könnyen előfordulhat, hogy a jövőben Lázár már nem lesz miniszter. Orbán Viktor jelezte azt is, mielőbbi kormányalakításban érdekelt, ugyanakkor leszögezte, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.

false

 

Fotó: MTI

Természetesen Soros György sem maradhatott ki az interjúból. Mint Orbán elmondta, a „pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak”. Orbán jósolni kezdett: „Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét, szervezni fognak mindenfélét, korlátlan pénzügyi eszközeik vannak.”

A kormányfő szerint Soros György körei „iszonyatos pénzeket mozgósítottak az ellenzék győzelméért, mert nekik nem jó, ha nemzeti, bevándorlásellenes kormány van”. A miniszterelnök közölte ugyanakkor: neki az a dolga, hogy megvédje Magyarországot a spekulánsokkal szemben. A kormány értelmezése szerint a következő évtized legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz, ezért erkölcsi kötelesség erről beszélni, és ahhoz, hogy ez minden házba eljusson, „százszor, és ha kell, ezerszer is el kell mondani”.

A Figyelő múlt heti listáját, amely nemzetközi visszhangot váltott ki, megvédte Orbán, amikor azt mondta: „Európai politikának a veleje az átláthatóság. A választóknak tudni kell, ki kicsoda, ki fizeti őket. A sajtó munkásait biztatom arra, fedjenek fel minél több hálózatot, együttműködést. Ha valaki nem rest pénzt elfogadni külföldiektől, ne legyen rest azt bevallani sem.”

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.