Orbán ezt fogja hallani, amikor beiktatják: „Viktátor, Viktátor!”

  • narancs.hu
  • 2018. április 26.

Belpol

Módosul az időpont, korábban lesz a Kossuth téri tüntetés május 8-án.

Az Országgyűlési Őrség napokban született határozata szerint május 8-án egy időre kordonokkal zárják le a Kossuth teret az Országgyűlés alakuló ülése és az ahhoz köthető programok miatt. Az indoklásban így fogalmaznak: „A lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása.”

Mint ismert, aznap folytatódnak a kormányellenes tüntetések, az eddigi megmozdulásokat szervezők először délután öt órára hirdették meg az újabb demonstrációt. Emiatt az esemény Facebook-oldalán is sokan elégedetlenkedtek, hiszen ekkorra már véget ér az alakuló ülés, a Kossuth téri tömeg senkit nem fog zavarni.

A szervezők csütörtök délután bejelentették, hogy minden bizonnyal korábban lesz a tüntetés. Bár még pontos időpontot nem közöltek, azt azért jelezték:

„Nagyon szeretnénk, ha ismét százezren lennénk, és az ülésteremben is hallanák, hogy MI VAGYUNK A TÖBBSÉG!”

Azt is írták, hogy „A múlt szombati tüntetés még véget sem ért, már jött a drót, hogy a Fidesz nem fogja engedélyezni a délelőtti időpontot”, majd felhívták a figyelmet: „A tüntetés kezdetének időpontja változni fog. Figyeljétek az oldalunkat!”

Körbezárják az Országházat a kormányalakítás teljes idejére, de délután már lehet tüntetni

Május 8-án sok lesz a védett személy. „A lezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása” – áll az Országgyűlési Őrség határozatában, amely elrendeli május 8-án a Kossuth tér lezárását a kormányalakítás idejére.

Figyelmébe ajánljuk