"Orbán hazaáruló bűnöző, rendőrállamot épít és rátámadt honfitársaira"

  • narancs.hu
  • 2021. július 19.

Belpol

Így reagált az ellenzék a megfigyelési botrányra. 

Egyre csak dagad a megfigyelési botrány, aminek lényege, hogy egy izraeli kémszoftverrel újságírókat, Varga Zoltánt a Centrál Médiacsoport tulajdonosát, Simicska Lajos fiát, Bánáti Jánost, az ügyvédi kamara elnökét, valamint Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét is megfigyelték. A kormány tagjai egyelőre terelnek – Novák Katalin egyenesen azt mondta, hogy „ez csak sajtóhír”–, viszont a történteket az ellenzéki pártok vezetői nem hagyták szó nélkül. 

Karácsony: Az Orbán-kormány szégyent hoz az országra

„A Pegasus-ügyben, az Orbán-kormány lehallgatási botrányában a hallgatás, a terelés, a mismásolás nem más, csakis a kormány beismerő vallomása.

Az Orbán-kormány szégyent hoz az országra, bűzös diktatúrákkal került egy csoportba, a szabadság, a tisztesség és a becsület ellenfeleinek sorába.

A kormány válaszokkal tartozik, ha ezek elmaradnak, nekünk az a dolgunk, hogy minden eszközzel kikényszerítsük ezeket. Minden eszközzel” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke. 

 

Gyurcsány: Ha ez igaz, akkor ezek hazaáruló bűnözők

„Ha igaz, hogy a kormány vég nélkül lehallgatott újságírókat, üzletembereket, független értelmiségieket, politikusokat, akkor ugye ezek hazaáruló bűnözők. Ha igaz. Hogy kiderüljön az igazság, az leginkább ennek a kormánynak az érdeke. Mert úgyis minden nyilvános lesz. Legkésőbb kormányváltás után. Mert ebben a nemzetközi ügyben nem fogják tudni eltüntetni a bizonyítékokat. És sem Izrael, sem az USA nem fogja takargatni Orbán bűneit” – írta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. 

Jakab: Máskor nagy a szájuk, most nem akarnak beszélni

„A máskor oly’ nagyszájú fideszesek most nem akarnak beszélni. Nem akarják összehívatni a Nemzetbiztonsági Bizottságot a lehallgatási botrány miatt. Szerintük nem indokolt megtudni, hogyan hallgathatnak le Magyarországon ellenzékieket csak azért, mert kritizálják az Orbán-kormányt. Ezek szerint folytatni akarják” – ezt Jakab Péter,  a Jobbik elnöke írta. 

Márki-Zay Péter: Orbánnak semmi sem drága

„Orbán Viktornak semmi sem drága a hatalma megtartására:

ahogy a kommunisták szovjet tankokkal, Orbán izraeli kémszoftverrel támadt honfitársai és a szabad Magyarország ellen”

–fogalmazott Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. 

Fekete-Győr: Orbán rendőrállamot épít

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke közösségi oldalán úgy foglalát állást: „Orbán Viktor tényleg rendőrállamot épít. Annyira paranoiássá vált már, hogy – a lehallgatott személyenkénti több mint tízmillió forint közpénzt sem sajnálva – képes bármely állampolgárának telefonjára kémszoftvert telepíteni.” 

Ujhelyi: Sokak bukását kell, hogy magával hozza

Az MSZP egyetlen európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István is megszólalt az ügyben. Mint fogalmazott, „egyre nagyobb és egyre sötétebb botrány alakul az Orbán-kormány körül a megfigyelési ügyben. A Fidesz egyelőre pökhendien lepöckölte magáról a sztorit, miközben ez sokak bukását kell, hogy magával hozza.”  

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk