Tarlós így bosszulja meg Orbánnak, hogy a kormány nem ad több pénzt a 3-as metróra?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 10., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A főváros el akarja adni a Bálnát, ahol a Fidesz 2014-ben a választási győzelmét ünnepelte.

„Javaslat a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílt pályázati eljárás keretében történő értékesítésére” – ez lesz az egyik napirendi pontja a következő hét szerdára tervezett fővárosi közgyűlésnek, vagyis Tarlós Istvánék privatizálnák az ingatlant. A Magyar Nemzet szerint nyílt pályázaton, de nyilvánosan megismerhető értékbecslés nélkül, 11 milliárd forintos minimálárral adnának túl a Duna-parti épületen. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy azért is kell a pénzt a fővárosnak, hogy előteremtse azt a pénzt, ami hiányzik a 3-as metró felújításához.

A javaslatban külön kitérnek arra, hogy a Bálnában található Új Budapest Galéria, illetve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ még 20 évig az épületben maradhat, amit a leendő vevőnek el kell fogadnia. Ezt minden bizonnyal nem lesz nehéz átverni az új tulajdonoson, ugyanis a két intézménynek bérleti díjat kell fizetnie.

A Magyar Nemzet megkérdezett több ellenzéki fővárosi önkormányzati képviselőt is, akik mind azon az állásponton voltak, ha az állam nem ad több pénzt a 3-as metró felújítására, akkor erre nem lehet az a főváros válasza, hogy kiárusítják a közvagyont.

Ugyan a Bálna már régóta csak vergődik, mégis ikonikus hely lehet Orbán Viktor számára, hiszen a Fidesz itt ünnepelte a 2014-es országgyűlési választásokon elért győzelmét.

Orbán a Bálna szájában ünnepelt

A kormánypárti és ellenzéki eredményváró rendezvények híven mutatták a két tábor közötti különbséget számban, elkötelezettségben, de még az árakban is. Hogy a Magyar Narancs ot és más, a kormányerőkhöz nem húzó sajtóorgánumot nem helyhiány miatt tartott házon kívül választási eredményváróján a Fidesz, az az elutasítás pillanatában is sejthető, a rendezvényre érkezve pedig első látásra világos volt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 10., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Valakicske
    2017. június 10., szombat 14:50
    Hát .... qrvanagy bosszú, tényleg.
    Olyan tarlósistvánosan komoly, nagy, hideg bosszú ...közben a nyelve jár rendesen azért....

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra