Orbán Viktor gyógyszergyárba ment

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 21.

Belpol

Hálásan köszönte a 100 ezer üveg Béres cseppet.

„3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A mai avatón ünnepi beszédet mondott Magyarország miniszterelnöke” – adta hírül az MTI.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

A tudósítás szerint Orbán kijelentette: „Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok”, majd megjegyezte: „a piacra lépőket is támogatni kell, de sosem szabad elfeledkezni azokról, amelyek

letettek már valamit az asztalra”.

A miniszterelnök szerint a Béres egy olyan magyar cég, amelynek „nem arculata, hanem arca van”, etikus módon kapcsolják össze az üzleti teljesítményt az ország és a haza szolgálatával. Az ilyen cégeket meg kell becsülni – hangsúlyozta a miniszterelnök. Példaként említette, hogy minden évben 100 ezer üveg Béres cseppet adományoznak társadalmi célokra a gyár tulajdonosai, elkötelezett támogatói az egészséges életmód jegyében induló akcióknak, a Magyar Kézilabda Szövetségnek, a magyar olimpiai csapatnak és országszerte részt vesznek a szűrőprogramokban.

A Béres Gyógyszergyárnak Szolnokon kívül még Budapesten és Miskolcon van telephelye. A nyilvános cégadatok szerint a Béres Gyógyszergyár Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2016-ban több mint 10 milliárd 576 millió forint volt, 2015-ben meghaladta a 20 milliárd 802 millió forintot. A társaság  adózott eredménye ugyanezen időszakban több mint  3 milliárd 286 millió forintra nőtt a 2015. évi több mint 1 milliárd 494 millió forintról.

Figyelmébe ajánljuk