Orbán Viktor sokkot kap, ha meglátja, mit javasol a kormánynak a szombathelyi megyés püspök

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Székely János leírta, hogy mire lehetne költeni a focira is elfolyó pénzt.

A Facebookon közölt egy hosszabb írást a szombathelyi megyés püspök, amelyben azt boncolgatja, hogy milyen a család és a gyermekvállalás helyzete ma Magyarországon. A Nyugat.hu talált rá a bejegyzésre, amelyben Székely János egészen furcsa ötletekkel is előállt, ilyen például az, amikor arról értekezik, hogyan lehetne csökkenteni az abortuszok számát. Jó megoldásnak gondolja, ha a terhességmegszakítás előtt megmutatják az anyának a magzatot egy nagyobb felbontású fotón. Felveti, hogy „a szülészetek harmadát-felét alakítsák át abortuszmentes, csak az életet szolgáló szülészetekké”.

A felvetések között azonban olvasható egy egészen érdekes ötlet is, amelynek lényege: a cégek a társaságiadó-kedvezmény jóvoltából felajánlható összegekkel – amelyeket döntő többségében a miniszterelnök kedvenc hobbijára, a labdarúgás „fejlesztésére” közvetítenek – a gyerekvállalást segítsék, munkahelyi óvodákat és bölcsődéket is lehessen támogatni ebből a keretből.

Székely János lehet nem kap állandó helyet a felcsúti VIP-páholyban

Nem biztos, hogy könnyen kap majd állandó helyet a felcsúti VIP-páholyban Székely János

Fotó: MTI

A 24.hu összesítése szerint egyébként eddig nagyjából 415 milliárd forint társaságiadó-bevételről mondott le az állam a sportszövetségek és klubok javára, amióta a kormány úgy döntött, hogy a nyereséges cégek az adójuk egy részét sportszervezeteknek is felajánlhatják. Ebből a labdarúgásnak jutott 133,5 milliárd forint, amelyből 12,5 milliárd Felcsúton landolt. Ha ennek a pénznek csak a fele ment volna óvodák és bölcsődék támogatására, létrehozására, a megyés püspök biztosan nem keseregne. Viszont akkor nem lenne ilyen csodacsapat Felcsúton, és a VIP-páholyban sem állhatnának sorba a fideszes alattvalók Orbán Viktor széke mögött.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 02., 11:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  rworse
  2017. szeptember 02., szombat 16:45
  NERegát.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 02., szombat 17:20
  A meccsek általában szombaton vannak, vagyis nincs akadálya annak, hogy a stadionok hétfőtől péntekig bébi-futballakadémiákként üzemeljenek, így újabb fantasztikus összegek landolhatnának a legfőbb nemzetstratégiai ágazatban.
 3. 3
  yoyo
  2017. szeptember 02., szombat 19:12
  mielőtt bárki sokkot kap a hírre, nem, nem kap sokkot a miniszterelnök.
 4. 4
  rworse
  2017. szeptember 02., szombat 19:52
  A kisnyilas miniszterelnök pakkot kap. Benne sok misi.
 5. 5
  tiszapolgári
  2017. szeptember 02., szombat 21:52
  3

  Jó, akkor sakkot kap.
  Én mégis azt hiszem, hogy Orbán tényleg sokkot kap, ha meghallja, hogy egy egyházvezető nem ért vele egyet. Nem ehhez van szokva.
 6. 6
  yoyo
  2017. szeptember 03., 11:46
  Tiszapolgári, szerintem ebben a püspöki nyilatkozatban nem voltak megrendítő tartalmú kijelentések.
  Az abortuszos passzus kifejezetten kdnp-kompatíbilis, a tao-s pedig nem orbánkritika, azaz nem azt mondja, hogy focira megy a pénz, miközben mehetne az abortusz elleni küzdelemre is, hanem csak annyit, hogy a taó-s pénzből lehetne gyerekvállalást támogató dolgokra költeni.

  Erre a kormányfő megjegyzi majd, milyen nemes, jólelkű a püspök úr, de hiszen a kormány mindent megtesz a családokért, a gyerekvállalásért, majd kitalál megint valami nagyszerűt.

  Amúgy a bejegyzés már nem olvasható, így nem tudom, volt-e annak valamilyen orbánkritikus éle, de ítt úgy tűnik, a taó pénzek elfocizását nem a püspök, hanem a 24.hu összegezte
 7. 7
  flozan
  2017. szeptember 04., hétfő 08:33
  Update!!! Székely János Püspök facebook hozzáférését valaki(k) péntek óta korlátozzák: https://www.martinus.hu/hirek/7499/dr-szekely-janos-megyespuspok-facebook-oldalarol

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra