Orosz Anna sem indul a Momentum elnöki tisztéért

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Belpol

Hajnal Miklós vagy Kerpel-Fronius Gábor lehet Donáth Anna utódja.

Nem indul a Momentum elnöki tisztségéért, és még az elnökségbe sem szeretne bekerülni Orosz Anna – írja a Magyar Hang.

Bár a politikus korábban irányította a pártot, azt nyilatkozta a hetilapnak, hogy most az újbudai országgyűlési képviselői munkájára fog összpontosítani. 

Orosz Anna 2021. októberétől volt ügyvezető elnöke a Momentumnak, miután Fekete-Győr András rosszul szerepelt az ellenzéki előválasztáson, és lemondott elnöki posztjáról is. Akkor kiírták a tisztújítást, amelyen Orosz Anna indult, de Donáth Anna győzött.

Donáth Anna azonban nemrég bejelentette, hogy nem indul újra a tisztségért, mert gyereket vár, és a nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudná felelősségteljesen ellátni.

Így Hajnal Miklós vagy Kerpel-Fronius Gábor lehet az elnök.

Hajnal a Magyar Hangnak azt mondta, az elmúlt hat évben szerepe volt a pártnál stratégiai döntésekben, pultozott +35 és -5 fokban, ült tévéstúdiókban, tárgyalt koalíciós partnerekkel és ült szemtől szemben fideszes politikusokkal.

Kerpel-Fronius Gábor azt mondta, elképzeléseit a párt belső fórumain fogja ismertetni. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk