Ezt a népszavazást vajon mivel gáncsolja majd el a Fidesz? – Összeállt a teljes ellenzék Óbudán

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. márc. 18., 13:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ahhoz, hogy a római-parti mobilgát ügyében kiírják a népszavazást, szükség lesz a kerületi képviselő-testület jóváhagyására is.

A harmadik kerületi ellenzék (az Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd) a DK kivételével a napokban népszavazást kezdeményezett a Római-partra tervezett gát ügyében. Az önkormányzat közleménye szerint a helyi népszavazásra javasolt kérdés így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?”

A helyi népszavazási kezdeményezéshez aztán szombaton csatlakozott a Demokratikus Koalíció is; Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt elnökségi tagja az MTI-nek megerősítette: szerintük is az lenne a helyes, ha a főváros III. kerületében élők dönthetnének arról, milyen nyomvonalon épüljön fel a mobilgát.

A Fővárosi Önkormányzat azt tervezi, hogy Római-part mögötti terület árvízvédelmét a parton oldja meg a már sokat emlegetett mobil árvízvédelmi fallal. Az ellenzéki kezdeményezésből akkor lehet népszavazás, ha azt a képviselő-testület is megszavazza.

A mobilgát-beruházás részleteiről korábbi cikkünkben is olvashat:

A gazdagok játszótere – Eldől a Római-part sorsa

A mobilgát-beruházás a végére fölemészthet akár 20 milliárd forintot, tönkretesz egy kivételes ökoszisztémát, viszont megnöveli néhány befolyásos vállalkozó ingatlanjának az értékét. E tényeket Tarlós István arroganciája sem leplezheti már.

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. márc. 18., 13:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra