Szabó Tímea: Orbán megalázza a fogyatékkal élőket

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 10.

Belpol

Szinte mindent elvesz tőlük.

A Párbeszéd törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, miután a kormány a felére csökkentette a fogyatékkal élő munkavállalókra vonatkozó foglalkoztatási támogatások órabérét. A párt azt szeretné, hogy ezek az ember megkapják a korábbi támogatást, illetve később a duplájára növeljék ezt az összeget.

"Felháborító, hogy a kormány újra a legkiszolgáltatottabb emberek pénzét veszi el és hozza kilátástalan helyzetbe őket. Az elmúlt hét évben a fogyatékossággal élő emberek a megalázáson kívül semmit sem kaptak Orbánéktól. Leépítették az ezeket az embereket segítő szociális védőhálót, lecsökkentették a számukra elkülönített támogatásokat és idén áprilistól a bérüket is megfelezték.

A jövő évi választásokon azért kell leváltani a jelenlegi rendszert, hogy végre igazságot tehessünk, és Mészáros Lőrinc helyett a közvagyonból végre azoknak juthasson, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. A Párbeszéd ezért benyújtott egy javaslatot, hogy már most visszaállítsuk a korábbi támogatási összeget,  jövőre pedig ezt is megdupláznánk, ahogy a Mindenki számít! programban is áll" – írja a párt mai közleményében Szabó Tímea.

Figyelmébe ajánljuk