Pert nyert az ellenzéki tanárnő, akit a fideszes iskolaigazgató küldött el

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Belpol

Az ügy egy Facebook-bejegyzéssel kezdődött. 

Megnyerte a pert az ellenzéki érzelmű kecskeméti pedagógus, akit egy bejegyzése miatt küldött el az állományból egy fideszes iskolaigazgató – írja a Népszava

Borosné Kerekes Lívia tavaly jelentkezett a kecskeméti Szent-Györgyi technikumba, ahol a megállapodás szerint szeptemberben kezdett volna. Július elején a tantárgyfelosztásról egyeztettek volna, de ez már nem történt meg, ahogyan a szerződést sem írták alá, ugyanis a magyar szakos tanárnő közzétett a korábbi munkahelyével és saját osztályával kapcsolatban egy írást. 

„Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam. Egy nappal később, július 6-án egy rövid elektronikus levelet kaptam a Szent-Györgyiből azzal, hogy átnézték a tantárgyfelosztást, mégsem kívánnak foglalkoztatni. A legnagyobb meglepetésemre ezt az üzenetet már a kecskeméti közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője, Papp Zoltán jegyezte igazgatóként” – mondta Borosné a Népszavának. 

A tanárnő nem hagyta magát, pert indított, amit meg is nyert. A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint 181 ezer forintos kártérítés illeti meg munkaszerződés meghiúsulása miatt. Továbbbá a Szent-Györgyi igazgató megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. 

(Címlapképünk illusztráció).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk