Pintér Sándor nem jelent meg a saját parlamenti meghallgatásán

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. április 22.

Belpol

A fideszes képviselők sem mentek el a népjóléti bizottság ülésére, így az határozatképtelen volt. 

Határozatképtelenség miatt berekesztette a testület elnöke az Országgyűlés népjóléti bizottságának csütörtökre összehívott ülését, amely - tervezett napirendje alapján - Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta volna meg.

 A bizottsági ülésen sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Korózs Lajos, a bizottság MSZP-s elnöke az ülés elején tájékoztatta a bizottság jelenlévő tagjait, hogy csütörtök reggel levelet kapott a Belügyminisztériumtól arról, hogy Pintér Sándor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójával folytat soron kívüli tárgyalásokat, ezért nem tud megjelenni a bizottság előtt.

Korózs Lajos jelezte, a bizottsági ülés napjának időpontját már februárban leegyeztette a belügyminiszterrel.

Az ellenzéki politikus szerint "lett volna mit kérdezni" a belügyminisztertől, aki egyben a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetője is.

Többek között arra is választ vártak volna, hogy miért kellett benyújtani a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, miközben telt házas Európa-bajnokságot és egyházi rendezvényeket is megtartanak az év folyamán.

A Fidesz-KDNP képviselői szintén távolmaradásukat jelezték, közleményük szerint addig nem vesznek részt a népjóléti bizottság ülésein, amíg a baloldal nem vonja vissza "oltásellenes javaslatait."

Figyelmébe ajánljuk