Rétvári küldött két mozijegyet az Elk*rtukra Bangónénak

  • narancs.hu
  • 2021. november 22.

Belpol

Mert az MSZP-s képviselő megkérdezte, milyen módon szolgálja a gyerekek érdekeit, hogy kötelezően megnézetik velük a propagandafilmet.

AZ MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásban szegezte Kásler Miklósnak, emberi erőforrások miniszterének a kérdést, miszerint "Ezt lehet, hogy elk*rták?! Milyen módon szolgálja a gyermekek érdekeit, hogy kötelezően megnézetik velük az Elk*rtuk című propagandafilmet?"

A képviselő azt írta, hogy "a sajtóban megjelentek szerint több helyen kötelezővé tették a középiskolásoknak, hogy tanítási időben megnézzék az Elk*rtuk című propagandaanyagot. Karcagon több helyi és környékbeli középiskolából vitték a diákokat a vetítésre, volt olyan intézmény, ahol kötelezővé tették a filmet, és aki hiányzott, igazolatlan órát kap. A költségeket a karcagi önkormányzat, illetve az általa finanszírozott művelődési központ állhatta, ahogyan a gyerekek buszoztatását is. A polgármester a sajtónak azonban cáfolta, hogy az önkormányzat fizetett volna a vetítésért, így jelenleg nem lehet tudni, ki állta a kampányt. A tanárok közül többen nem tartják etikusnak, hogy kötelező volt a részvétel. Külön érdekessége a történetnek, hogy a karcagi kulturális központ alapvetően nem alkalmas filmvetítésre, egy mozis vállalkozó vitte oda a megfelelő technikát."

Bangóné feltett egy sor kérdést, pontosabban hatot. És nyomatékosította: "El a kezekkel a gyerekeinktől!"

Kásler Miklós nevében mint általában, most is Rétvári Bence válaszolt, mármint újfent nem a kérdésekre válaszolt. Az államtitkár azt közölte, hogy "Az Elk*rtuk című film vetítésében Karcagon egyetlen tankerületi iskola sem volt érintett. A Telex cikkére hivatkozva kifejtette, hogy református iskolák diákjai nézhették meg a filmet, és a részvétel nem volt kötelező.

Tisztelettel kérem, hogy az Elk*rtuk című filmről ne alkosson addig véleményt, amíg azt nem látta. A baloldal a mai napig nem nézett szembe sem  az őszödi beszéddel, sem a beszéd kiszivárgása utáni tiltakozásokat elfojtani akaró állami erőszakkal."

"A múlt feldolgozásának elősegítése végett" válasza mellé küldött két mozijegyet Bangónénak, hogy meg tudja nézni a propagandafilmet.

(parlament.hu/Bangóné Borbély Ildikó levele, Rétvári Bence levele)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk