Rogán apósa a filmiparban bontogatja szárnyait

  • narancs.hu
  • 2022. június 7.

Belpol

Filmes babérokra tör. 

Tulajdonrészt szerzett április végén az akkor még Cornelius Piper Productions Kft.-nak hívott filmes társaságban Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt. A ma már Közép Európai Filmiroda Kft.-nek hívott cég korábbi két tulajdonosának egyike, az addig 40 százalékos részesedésű Szabó Sándor kiszállt a cégből, a többségi tulajdonos, Sipos Kornél pedig eladott 60 százalékából 40 százalékot – számolt be az Mfor.hu

Obrusánszki mellett Farkas Zsigmond, Iski Csaba, valamint egy brit filmproducer, Bill Chamberlain lettek az új tulajdonosok. Az Mfor azt írja, Farkas Rogán apósának üzlettársaként tekinthető, hiszen a korábban milliárdos uniós támogatást elnyerő Ductus Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Farkas egy cégen keresztül kültagja is volt egy olyan bt.-nek, amely 2014-2015 során különös körülmények között százmilliósnál is több közbeszerzéses megbízást nyert el mindenféle képzésekre. 

Az új tulajdonosok közösen dolgoznak Sipossal az 1242 – A Nyugat kapujában című filmen, amit várhatóan 2023-ban mutatnak be. A film 1,2 milliárd forintos támogatást kapott a Filmszakmai Döntőbizottságtól még április 12-én. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.