Schilling Árpád: „Ide figyelj, Viktor! Hát nem szégyelled magad?”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 10:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A rendező ismét videóval üzent.

„Ide figyelj, Viktor! Hát nem szégyelled magad, hogy nemzeti konzultáció címszó alatt pártkampányt finanszírozol közpénzen?” – teszi fel a kérdést Schilling Árpád legújabb Facebook-videójában. A Jászai Mari-díjas rendező a most indult, SzabadSzavazás névre keresztelt kezdeményezést harangozza így be, amely egy online népszavazás, és olyan témákról kérdezi meg az embereket, amelyek valóban fontosak. A SzabadSzavazást önkéntes civilek indították el, és ahogy Schilling fogalmaz, az a céljuk, hogy a magyar embereket hozzásegítsék egy valódi demokráciaélményhez.

„Vegyél egy vödör festéket!" - Schilling Árpád videója a szombat esti tüntetőkhöz

Schilling szerint nem szabad hagyni, hogy az ellenzéki pártok kisajátítsák a megmozdulásokat. A következő országgyűlési választás bojkottálására szólít fel legújabb videóüzenetében Schilling Árpád, a Krétakör alapító-vezetője. Szerinte erre azért is van szükség, mert a jelenlegi hatalommal, Orbán Viktorral és embereivel már nem lehet mit kezdeni.

A SzabadSzavazás honlapján azt írják, „egy hivatalos magyarországi népszavazáson csak magyar állampolgárok szavazhatnak. És természetesen mindenki csak egyszer. És senki nem látja, mire szavaztak mások. Pont, mint itt nálunk. Az egyetlen különbség, hogy az itt feltett kérdéseket szabadon tesszük fel – nem kérjük ki a Kúria, a Nemzeti Választási Bizottság vagy más intézmények véleményét. Az eredmény így jogilag nem kötelező érvényű senki számára – mégis megkérdőjelezhetetlen.”

SzabadSzavazás

Az első online népszavazás Magyarországon! www.szabadszavazas.hu

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 10:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  rworse
  2017. július 05., szerda 23:16
  Eddig évek óta mindig hamvába holt a IV. köztársaság, hátha most az interneten elkezdődik.
 2. 12
  Hóvarjú
  2017. július 05., szerda 23:14
  Schilling a strandpapucsában a vizes vébére készül? Mert ha nem, akkor Viktor demokráciaélményét figyelembe véve, ezt a produkciót még megismételheti néhányszor esőben, sárban, hóesésben, szélfúvásban, pitymallatkor, sötétedéskor, de természetesen a Viktorka demokráciaélménye ettől csöppet sem változik, sőt, félév múlva olyat látunk majd, amihez képest a mostani bokrosi jelző gyenge szárnypróbálgatásnak minősül csak tamásgáspármiklós őszinte sajnálatára.
 3. 11
  tiszapolgári
  2017. július 05., szerda 22:04
  10

  Nem nagyon ismerem a Kárpát-medencén kívüli világot, lehet, de Magyarországnak most igen nagy szüksége van értelmes szavazókra.
 4. 10
  Kovacs
  2017. július 05., szerda 20:28
  9: Majdnem stimmel, amit írsz. Hellyel-közzel. Ilyenek ezek a menekült táborok "gyerekei". Sosem tudnak "felnőni" és "benőni" egyik néphez sem. Egyébként csak egyszer szoktam szavazni, ott, ahol a legnagyobb szükség van rám. (Amit én döntök el, hogy ki van éppen a legnagyobb szükségben) 5. 9
  tiszapolgári
  2017. július 05., szerda 19:39
  Kovacs,

  Te vén demokrata krampusz, te hogy csinálod, hogy Magyarországon is szavazni akarsz, de nemrég Macronra is szavaztál, és közben tengerbiológus vagy, amihez minimum Rijekában vagy a Seychelle-szigeteken kell élni?
  Vagy ez ma már, a magánrepülők korában nem gond?
 6. 8
  Kovacs
  2017. július 05., szerda 19:13
  6: Hóvarjú szerintem elfelejtetted anyád születési nevét. Ne okoskodj itt a kompatibilisséggel vagy -sággal? Egyébként pedig az egész ország tudja, hogy neked milyen a kívánt demokráciaélményed.
 7. 7
  Kovacs
  2017. július 05., szerda 19:01
  5: Vedd úgy, hogy ez egy bevezető demokráciaélmény. Először azoknak, akik a megfelelő technikai eszközökkel rendelkeznek. Később kiterjesztésre kerül a smartphone nélküli biciklisekre is.
 8. 6
  Hóvarjú
  2017. július 05., szerda 18:50
  5
  + én is, mert nem kompatibilis a jelszavam.
 9. 5
  tiszapolgári
  2017. július 05., szerda 18:11
  „valódi demokráciaélmény”

  Egy kicsit csökkenti a valódi demokráciaélményt, hogy a számítógéppel és internettel nem rendelkező emberek eleve ki vannak belőle zárva.
 10. 4
  Kovacs
  2017. július 05., szerda 16:00
  3: És akkor úgy néz ki, úgy néz ki, hogy így néz ki. (Lemaradt a "stilisztikai" vicc.)

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország