Schmidt Mária családi cége birtokába került immár a teljes Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt., 3 millió részvényt vett

  • narancs.hu
  • 2017. október 30.

Belpol

A szorgalom hatalom. Vagy mi.

Schmidt Mária családi cége vasárnap este megvette Horváth Lászlótól a Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF) lévő tulajdonrészét – számol be a vételről a Magyar Nemzet. Ezzel a Terror Háza igazgatója véglegesen többségi befolyást szerzett a cégben: összesen 3 millió részvényt vásárolt.

A Pió-21 Kft. korábban kisebbségi tulajdonosa volt a BIF Nyrt.-nek, az ingatlanfejlesztőben jelentős részesedése volt Spéder Zoltánnak, aki az ellene irányuló leszámolás során átengedte a részét Horváth Lászlónak, a LAC Holding tulajdonosának.

Schmidt cége legutóbb 45,26 százalékról 71,55 százalékra növelte részesedését a BIF-ben, ám most már Spéder egykori, Horváthhoz került tulajdonrészével is rendelkezik.

Schmidt mellett Ungár Péter és Ungár Anna is tulajdonosa a Pió-21 Kft.-nek. A lap elérte Ungár Pétert, aki közölte: „Nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása.”

(Magyar Nemzet)

Hogyan vette át Schmidt Mária a milliárdos ingatlancéget: a gazda áldásával

Az egyik legfontosabb hazai ingatlanfejlesztő cégért, a BIF-ért folytatott küzdelem eldőlt. Gazdag és befolyásos férfiak estek el, a csatát Orbán Viktor bizalmasa és főideológusa nyerte. Az alábbiakban áttekintjük a cég intrikákkal teli történetét, amelynek legutóbbi fejezetében Mészáros Lőrinc neve is felmerült.

Figyelmébe ajánljuk