Simicska Lajos bizalmasa rendelte meg a Jobbik-gyanús plakátokat

  • narancs. hu
  • 2017. szeptember 27.

Belpol

A kormányhivatal megnevezte Nagy Ajtony Csabát, aki az Index igazgatótanácsának is tagja.

„A kormányhivatalok bekérték a jogsértő plakátkihelyezéssel kapcsolatos dokumentumokat” – írja az MTI a Pest Megyei Kormányhivatal közlése nyomán. Mint ismert, azokról a friss „Gengszter”-plakátokról van szó, amelyek meglehetősen hasonlítanak a korábbi jobbikos plakátokra („Ti dolgoztok – Ők lopnak”)

Ám a közlemény igazán érdekes része csak most jön: a Pest Megyei Kormányhivatal tudomására jutott, hogy „a Publimont óriásplakáthelyeket tulajdonló cég ügyvezetője írásban kereste meg a kormányhivatalokat, és közölte, hogy azokat a plakátokat, amelyek eltávolítását korábban a kormányhivatalok a jogsértő kihelyezés miatt elrendelték, Nagy Ajtony Csaba magánszemély rendelte meg”. Tegnap amúgy a Pest Megyei Kormányhivatal közölte, hogy elrendelte a „tiltott pártfinanszírozásba” ütköző, „jogsértő módon” a Publimont és a Mahir felületeire kihelyezett plakátok eltávolítását.

Nagy Ajtony Csaba a Simicska-kör egyik szereplője (ebben a cikkben elolvashatja, hogy miért), aki például Simicska bizalmasának lett elkönyvelve az Index igazgatótanácsában.

Ez a hír alighanem összefügg azzal, hogy néhány órával korábban maga Simicska Lajos is megszólalt a plakátügyben, jelezve, hogy nem kíván több politikai témájú plakátot megjelentetni. De idézzük őt!

Mint ismeretes, a hatalom az érdekeivel ellentétes politikai vélemények közterületi megjelenésének megakadályozása végett, az elmúlt hónapokban – jogalkotásnak csúfolt folyamatban – egy abszurd szabályrendszert alkotott, amely meggyőződésem szerint súlyosan alkotmánysértő.

Miután mindez kevésnek bizonyult, a tegnapi napon, mindezt félretolva, a hatalom a nyílt, leplezetlen erőszak útjára lépett. A kialakult helyzetre figyelemmel, minden további anyagi és személyes kockázatvállalást, mind a magam, mind a társaságaim vezetői részéről lehetetlennek tartok.

Ezért a mai napon a jelzett körülmények fennálltáig közterületi cégeim vezetőit arra kértem, hogy politikai és közéleti tárgyú hirdetés közzétételére vonatkozó megrendelést ne vegyenek fel, illetve ne teljesítsenek. Dr. Simicska Lajos”

Azaz egyelőre visszavonulót fújt Simicska, és ki tudja, hol áll meg ez a történet.

A Jobbik amúgy – írja a hvg.hu – egyelőre tagadja, hogy egyeztetett volna Nagy Ajtony Csabával.

Figyelmébe ajánljuk