Simicska Lajos üvöltött Navracsics Tiborral

  • narancs.hu
  • 2014. november 19.

Belpol

Telefonon tolta le Simicska az akkor még frakcióvezetőt, mert az Puch–Simicska-tengelyt emlegetett egy előadásában. A csütörtökön megjelenő Navracsics-portrénkból adunk ízelítőt.

„Ráadásul Habony Árpáddal, később pedig Simicska Lajossal is konfliktusokba keveredett. 2009 tavaszán fontos összejövetelt tartott a Fidesszel szimpatizáló vállalkozók egyik informális gyülekezete, a Széll Kálmán Alapítvány. Mindenki tudta, hogy a következő évben a Fidesz alakít kormányt, így egyre többen bukkantak fel az ilyen eseményeken. Meghívott vendégként Navracsics a kormányzat tervezett működésről tartott előadást, és nyíltan beszélt arról, hogy be kell fejezni a Puch- illetve Simicska-kormányok időszakát, mert egy nemzeti kormány gazdaságpolitikája nem szólhat részérdekek kiszolgálásáról. Simicska nem jár el az ilyesféle összejövetelekre, de az elhangzottakról hangfelvétel készült, ami gyorsan el is jutott a megfelelő kezekbe. Bennfentesek elbeszélése szerint Simicska üvöltözve hívta fel Navracsicsot és kérte számon az elhangzottakat. Orbán később ugyan megpróbálta elsimítani e nézeteltérést, igaz, nem törte össze magát emiatt. Navracsics és Simicska akkor beszéltek utoljára.”

Rényi Pál Dániel Navracsics Tibor Fideszen belüli elszigetelődéséről, Orbán Viktortól való eltávolodásáról szóló cikkét a csütörtökön megjelenő Narancsban olvashatják.

Figyelmébe ajánljuk