Simicska már tavaly árulta az Indexet
index.jpeg

Simicska már tavaly árulta az Indexet

  • narancs.hu
  • 2017. május 15.

Belpol

A Class FM tulajdonosa érdeklődött, de drágállotta a befektetést.

A 24.hu-nak adott interjút John Michael McNutt. Az ő tulajdonában volt a Sláger Rádió, amely az ország legnépszerűbb rádiója volt, ám egy politikai háttéralku következtében elvesztette országos frekvenciáját 2009-ben. Ekkor kapott frekvenciát a Simicska Lajos tulajdonában lévő Class FM. Tavaly azonban a Class FM frekvenciaengedélye is lejárt, és ahogy fordult a politikai széljárás, úgy lett egyértelmű, hogy Simicska rádiója nem reménykedhet hosszabbításban. Így tavaly - pár hónappal a frekvenciaengedély lejárta előtt - McNutt megvásárolta a Class FM-et, mely azóta csak a neten hallgatható, de McNutt nem spórol. A távozó Sebestyén Balázs helyére nem kisebb nevet igazolt le reggeli műsorbába, mint Stohl Andrást, aki emiatt még a Vígszínházat is otthagyta.

McNutt most elismerte, hogy tavaly nem csupán a rádióról tárgyalt Simicskával. Ahogy fogalmaz, egy évvel ezelőtt „megvizsgálta a lehetőséget az Index kapcsán“, de túl sok pénzt kellett volna belerakni, ahhoz képest, amennyit a portál ér. Szerinte az Index nem ontja a pénzt, de ha teljesen újrastrukturálhatná a költségeket, akkor látna lehetőséget a lapban.

„Szívesen megvenném az Indexet, ez igaz. Ezúton is üzenem Simicskának, ha el akarná adni, kérem, engem hívjon fel elsőként.”

Figyelmébe ajánljuk