„Sok mindent tudok Orbánról” – Mélyinterjú Simicska Lajossal

szerző
- rpd -
publikálva
2015. febr. 06., 18:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Narancsnak is feldúltan nyilatkozó vállalkozó beszélt Orbán diktatúrájáról, Habonyról, és azt is elárulta, hogyan lesz végleg az övé a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió.

magyarnarancs.hu: Az elmúlt négy órában kis túlzással többet nyilatkozott, mint az azt megelőző négy évben. Segítsen rekonstruálni, pontosan mi történt ma és miért.

Simicska Lajos: Őszinte leszek: még én is dolgozom az elmúlt órák rekonstruálásán. Képzeli, mennyire mellbe vágott a dolog. Elárultak az embereim.

magyarnarancs.hu: Kik az árulók?

SL: Az, amit a Liszkay úr és a menedzsment művelt, teljesen mellbe vágott. Olyan nincs, hogy valaki bejelenti a lemondását, majd azt egyből nyilvánosságra hozza és viszi a komplett bandát.  Ez számomra vállalhatatlan.

magyarnarancs.hu: Tisztázzuk: akkor tehát ő mondott le, vagy ön mondott fel Liszkaynak?

SL: Liszkay közölte, hogy le szeretne mondani a főszerkesztőségről. Ezt én el is fogadtam, aztán a sajtóban láttam, hogy az egész menedzsment felállt. Én meg csak néztem, hogy mi a pöcs zajlik itt. Akkor mondtam, hogy jó, rendezzük a tulajdoni viszonyokat, és az ügyvezetői és főszerkesztői kinevezéseket. Két óra alatt lerendeztem. Na most, jóbarátok nem így intézik az ügyeket. Ez kicsit feldúlt. Az embereknek lehetnek fenntartásaik, problémáik – bizonyos dolgokban egyetértenek, másban nem –, de az ügyeknek van kulturált intézési módja. Nem érdekel, miért csinálta. Áruló.

Balra Liszkay, mögötte Csermely

Balra Liszkay, jobbra Simicska

Fotó: Németh Dániel

magyarnarancs.hu: Időközben az Átlátszónak adott interjújából kiderült, hogy ön lesz a HírTV első embere, és már ki is nevezte D. Horváth Gábor korábbi főszerkesztő-helyettest a Magyar Nemzet szerkesztősége élére. A cégadatok szerint ugyanakkor Liszkay tulajdonosa is a lapot kiadó Nemzet Kft.-nek. Akkor neki ebbe már nem is volt beleszólása?

SL: Valóban tulajdonosa volt, de Liszkay a mai nappal kiszállt a társaságból és eladta az üzletrészét. Az új ügyvezető igazgatót Tóth Mariannának hívják.

magyarnarancs.hu: Ezek szerint Liszkay lemondott a tulajdonrészéről?

SL: Nem lemondott róla, eladta.

magyarnarancs.hu: Kinek?

SL: Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro-Aurum Zrt.-nek.

magyarnarancs.hu: Az adattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.

SL: Igen, de tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Kiadtam az utasítást, hogy vásárolják ki, és ezt az illetékesek végrehajtották.

magyarnarancs.hu: Tehát akkor lényegében arra kérte Liszkayt, hogy amennyiben lemond, adja el a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét önnek.

SL: Igen, mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése. Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?

magyarnarancs.hu: Mennyit fizetett Liszkaynak a részesedéséért?

SL: Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek. (…) 100 millió körüli pénzt.

magyarnarancs.hu: Más tulajdonosi kérdést is rendezni kellett? Van más résztulajdonos a korábbi ügyvezetők között, aki most eladta önnek a részét?

SL: Mit tudom én azt. Megvettem amit kellett, azt kész.

magyarnarancs.hu: Mekkora részben öné a Pro Aurum?

SL: Ne kérdezzen már hülyeségeket, nem tudom pontosan fejből. Az enyém. Kiterjedt a birodalom, sok érdekeltségem van.

magyarnarancs.hu: Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője is lemondott. Az ő utódja megvan már?

SL: Megvan. Schlecht Csabának hívják.

magyarnarancs.hu: Mennyire maradt egyedül? Nyerges Zsoltot vagy Fonyó Károlyt továbbra is a szövetségnek tekinti? Vagy ők is árulók?

SL: Nem, ők nem. Csak a Liszkayt és az ő keze alatt dolgozó menedzsmentet tekintem árulónak. Azokat, akik lemondtak. Nyerges és Fonyó üzleti partnereim, nincs közük ehhez az esethez. Jóban vagyok velük.

magyarnarancs.hu: Arról is cikkeznek már, hogy feltehetőleg Orbán Viktor és a főtanácsadója, Habony Árpád állnak az akció mögött. Állítólag egy új médiabirodalom van kiépülőben, amelynek Liszkayék lehetnek a fő arcai. (A Narancs egész nap próbálta elérni Liszkay Gábort, eredménytelenül - rpd)

SL: Ezt nem tudom megmondani. Egy háború zajlik, amiben könnyen lehet, hogy ilyen eszközökkel is számolni kell. Maximálisan ellenzem azt a médiapolitikát, amit a kormány folytat, és ennek hónapok óta hangot is adtam.

magyarnarancs.hu: Beszélik, hogy önnek nem tetszik az oroszbarát kül- és energiapolitika. Ebből mi igaz?

SL: Nem tetszik, nagyon nem tetszik. Én még akkor nőttem fel, amikor itt Szovjetunió volt, és nincsenek jó emlékeim a ruszkik magyarországi tevékenységéről. Finoman szólva nem tudok határozott különbséget tenni az akkori szovjetek és a mai oroszok politikai viselkedése között.

Most jön a fekete leves

Most jön a feketeleves

Fotó: Németh Dániel

magyarnarancs.hu: Több helyen felmerült, hogy azért orrolt meg Orbánra, mert a szűk körei kihagyták önt az MVM Földgázszállító és a Mol Energy Trade Zrt. közti orosz földgázüzletből, amivel a kedvezményezettek tízmilliárdos nagyságrendű hasznot tettek zsebre.

SL: Lehet, hogy ezen marhára meg fog lepődni: a világ nem csak üzletből áll. Én alapvetően – itt meg lehet, hogy hangosan nevetni is fog – értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Nekem ezek fontosabbak adott esetben, mint az üzlet. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Tartozom annyival a hazámnak, a családomnak és magamnak, hogy csak olyat cselekszem, amit helyesnek tartok és olyanokkal üzletelek, akiket vállalható üzletpartnernek tekintek. Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

magyarnarancs.hu: Azért kell, hogy legyen ennek a konfliktusnak egy személyes dimenziója is: mégiscsak bő harmincöt éve egymás barátai és harcostársai. Ne mondja, hogy ebben a szembenállásban nincsenek érzelmi motívumok.

SL: Persze. Egy nagy csalódás, nem tagadom. Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az. Ezt írja is meg.

magyarnarancs.hu: Azt nyilatkozta a hír24.hu-nek, hogy nem érzi biztonságban magát: elütheti egy autó, de akár le is lőhetik. Miért érzi fenyegetve magát?

SL: Ismerem ennek a történetnek a szereplőit, tudom mire képesek. De igazából nem félek, csak amikor az az újságíró hívott, épp útban voltam a kocsival a szerkesztőség felé; még nagyon zaklatottan éreztem magam, és akkor mondtam, hogy persze, akár le is lőhetnek. Amúgy ez tényleg benne van a pakliban, de ettől még nem félek. Ez egy kemény világ. Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban.

magyarnarancs.hu: Azért Orbán önkényuralmi törekvései nem tavaly kezdődtek, és amíg az érdekeltségei nem bánták, önt sem zavarta annyira a demokratikus jogok csorbulása. Mikor tört meg a kapcsolatuk? Mi volt a fordulópont?

SL: Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit. Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események.

magyarnarancs.hu: Azóta nem is találkozott azokkal a befolyásos fideszesekkel – elsősorban Rogán Antalra és Lázár Jánosra gondolok –, akikkel korábban gyakran találkozott?

SL: Azt tudom erre mondani, hogy korábban sem voltak túl aktívak ezek a kapcsolatok. Ez nem így működik. Én politikussal, ha jól emlékszem, az elmúlt egy évben nem is beszéltem. Minek.

A független jelölt

Minek? Minek?

Fotó: Németh Dániel

magyarnarancs.hu: Most akkor elmegy pihenni?

SL: Egy hétre elmegyek holnap, igen.

magyarnarancs.hu: Újságírók közt gyakori téma, hogy Simicska és Orbán annyi minden régi sztorit tud egymásról, hogy már csak ezért sem mernének nyílt karddal egymásnak menni.

SL: Mire kíváncsi? Harmincöt éve ismerem, mond ez valamit? Ismerem, sok minden tudok róla, igen. Na és?

magyarnarancs.hu: Akkor, bizonyos tekintetben politikai kockázatot hordoz a kormányfőre nézve.

SL: Na és, akkor mi van, lelőnek? (Nevet.) Bízzunk benne, hogy nem így lesz.

szerző
- rpd -
publikálva
2015. febr. 06., 18:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 111
  Gyurica úr
  2015. február 10., kedd 11:28
  © Cyrano: „iszonyúan bő lé”
  .
  Akkor most iszonyúan röviden: azt állítottam, hogy Gyurcsány morálisan is, intellektuálisan is hitvány ember.
  Az úgynevezett „őszödi beszéd” merő hazugság. Például ez az állítás: „Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha.”
  *
  Még el sem váltak, s ez a sunyi kukac már „gyilkosok utódpártjának”, „korrupt társaságnak” nevezte a „magyar baloldalt”. Nyilván, mert nem akarta bántani.
  Hogy maga az állítás igaz-e? Hogy az MSZP valóban „gyilkosok utódpártja”? Nincs jelentősége, ugyanis Gyurcsány azzal hazudott, hogy ezt állította: „Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha.”

  Az ilyen embert nevezzük féregnek.
  Ezt állítottam. Röviden.
  Mármost te válaszul piszkoskodni kezdtél velem, az anyámat, a feleségemet, a gyerekemet emlegetted, igaz (egyelőre?) nem mocskolva őket, ám a primitív személyeskedés akkor is primitív személyeskedés (vagyis intellektuálisan egy jókora semmi!), ha (egyelőre?) nem minősül klasszikus anyázásnak.

  Tényt állítottam: Gyurcsány arcátlanul hazudott, egyenesen bele a „szocialista” frakció képébe, mire te válaszul az anyámmal hozakodtál elő. Erre mondtam, hogy még egy harmadosztályú, ócska, fostos kis nicknek is kevés vagy. Mármost ha ez sértő számodra, akkor tanulj meg fórumozni! Az is egy megoldás.
 2. 110
  Gyurica úr
  2015. február 10., kedd 11:04
  @ Kurta Viktor
  Kérded: „Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy nicknevét egy irodalmi műből kölcsönözte-e?”
  *
  Javaslom, mindenekelőtt tisztázunk egy fórumetikai kérdést!
  Az internetes szokásrend szerint a nickek tegeződnek, főként azok – paradoxmód –, akik személyesen NEM ismerik egymást. Az internet fordított világ, ott a tegeződés a magázódás (a közelebbi, személyes ismeretség hiányának kifejeződése), illetve az interneten (klubfórumokon stb.) azok magázódnak, akik a valóéletben is ismerik egymást, s ott sem tegeződnek. Vagyis engedelmeddel, én tegeznélek, s nem azért, mert bigott vagyok, hanem mert ehhez szoktam hozzá, erőltetettnek, sőt kínosnak érezném, ha változtatnom kéne rajta. Te viszont önözhetsz nyugodtan, nem tekintem bizalmaskodásnak (ez is paradoxon, de hát mondom, az internet a feje tetején álló virtuális világ).

  Válaszolva a kérdésedre: valójában nem a kisregényből, hanem inkább a filmből vettem a nick-nevem. Nem vonom kétségbe Sánta zsenialitását természetesen, mégis: Fábri alkotása az egyetlen olyan film, amely (szerintem) jobb, mint az alapjául szolgáló írásmű. Illetve hazudok, mert (szerintem) a Húsz óra is jobb, a Körhinta is jobb (Sarkadi: A kútban), míg (szerintem) az Isten hozta, őrnagy úr! a Tótékkal azonos szinte áll. Ez nyilván ízlés dolga, nincs különösebb jelentősége, megemlítettem, mert a kérdésedhez tartozik.

  Gyurica úr filozófiáját anno (huszonegynéhány évesen) nemigen értettem, pontosabban: nem teljesen értettem. Míg viszont, ahogy öregszem, egyre világosabbá válik: Gyurica úr nem cinikus („gonosz”, „gazember”, „disznó” stb.), de nem is hős. Gyurica úr bölcselete tökéletesen egyezik József Attila egyik alapgondolatával.
  Először idézek a regényből:

  – Korán akar hazamenni! – jegyezte meg az órásmester, Gyurica Miklós, aki négy esztendeje volt özvegy, és három gyermeket nevelt mindenkitől becsült tisztességgel. Mindazonáltal az a hír járta róla, hogy nem is egy kislánynak csavarta el a fejét. Izgalmasan és veszélyesen fiatal leánygyermekeknek, ahogyan a kocsmáros mondta, és – felháborítóan gazember módra, valóságos liliomtiprás, ahogyan az asztalos jegyezte meg, ha szóba került a dolog. Persze senki sem volt bizonyos benne, hogy mi történik a kis műhelyben a csilingelő, bimbamozó órák között.
  – Borjúszegyet kaptam, és azért akarok korán hazaérni – mondta Svung, az ügynök. – Még ma este szeretnék egy nagyot enni belőle…
  – Akkor talán nem hal meg? – kérdezte az órás hátradőlve székén, és az óraláncát megcsörgetve ujjai között.
  – Micsoda?
  – Azt kérdeztem, hogy akkor nem hal meg?
  – Mikor?
  – Ha még ma este eszik a szegyből?
  Az asztalos felemelte a kezét:
  – Na és ha meghal? Egyszer mindenkinek meg kell halnia…
  – Újra filozófus kedvében van, úgy látszik – mondta az ügynök. – Ugye, sok disznóságot művelt ma is?

  Ugyanez az Eszméletben így hangzik:

  Az meglett ember, akinek
  szívében nincs se anyja, apja, [borjúszegye]
  ki tudja, hogy az életet
  halálra ráadásul kapja
  s mint talált tárgyat visszaadja
  bármikor – ezért őrzi meg,
  ki nem istene és nem papja
  se magának, sem senkinek.

  Tehát nem arról vagy szó, hogy Gyurica úr megveti az életet, megveti az embert: a hedonista Svung ügynököt, a savonarolai Keszei fényképészt, a primitíven egoista Béla kollégát…, megveti őket, persze, de nem ez a dolog lényege. Továbbá nem arról van szó, hogy Gyurica úr megveti a halált, hanem arról van szó, hogy József Attila szerint sem, Gyurica úr szerint sem a lét a konstans. Hanem a nemlét, a semmi, melynek metaforája a versben is, a kisregényben is: a halál.
  Hétköznapi ésszel fölfoghatatlan az állítás: „Az meglett ember, akinek / szívében nincs se anyja, apja”. Mégis ez a helyzet, tudniillik az élet után a totális semmi következik. A hedonista éppúgy a semmibe hullik (vissza), mint az aszkéta. Béla kolléga is meghal, Keszei fényképész is meghal, sőt a „szőke nyilas” is, a „civilruhás” is.

  Gyurica úr vissza-visszatérő kérdése („akkor talán nem hal meg?”, „és akkor nem hal meg?”, „akkor nem hal meg maga is meg a védence is?”) jelzi: a „meglett emberben” az életösztön (csakúgy, mint az effektív párzási ösztön) „szublimálódik”:

  Űr a lelkem. Az anyához,
  a nagy Űrhöz szállna, fönn.
  Mint léggömböt kosarához,
  a testemhez kötözöm.
  Nem való ez, nem is álom,
  ugy nevezik, szublimálom
  ösztönöm...
  *
  – Én mindig azt hittem – mondta a vendéglős –, de ne vegye rossz néven, amit mondok –, hogy maga olyan ember, akinek van valami vaj a fején. Tisztességes vaj, úgy gondolom!
  – Téved! – mondta Gyurica.
  *
  A szimpla konspiráció volna az oka Gyurica úr tagadásának? Nem. Béla kolléga valóban téved. Gyurica úrnak nincs „tisztességes vaj” a fején. Tisztességtelen sincs. Egyszerűen „csak” meglett ember. Epikureus.
  Mindegy, hogy a férfi zabál-e borjúszegyet („még ma este”), ha zabál, akkor is meghal, mindegy, hogy van-e merdzsója, kacsalábon forgó (napról napra növekvő alapterületű) pasadombi-rogáni palotája, ha van, akkor is meghal, mindegy, hogy hatalomra jut-e Orbán, Gyurcsány, Simicska, Zsiga Marcell, Bauer Tamás… ha nyer a pártja (kétharmaddal, négyharmaddal, tízharmaddal…), akkor is meghal... Sőt az epikureus („negatív hedonista”) logika szerint annak igazán szar meghalni, aki élvezi az életet. A hedonista számára a halál legalább annyira borzasztó, mint amennyire kínos, szenvedés az aszkétának az élet. Ez a „negatív hedonizmus” praktikus igazságának lényege.
  Nem tudom, Sánta Ferenc milyen mélységig merült el Epikurosz, Marx, József Attila bölcseletében, de nem is érdekes, mert amit ír, maga a tökély. Abszolút igazság.
  *
  Két férfi jött szemközt. Amikor pár lépésnyire voltak Gyuricától, megálltak és nézték, amint elhaladt mellettük. Az egyik megszólalt:
  – Beszívtál, apuskám…?
  – Hogy? – mondta Gyurica és megállt.
  A férfi az arcába nézett:
  – Valami baj van?
  – Nem tudom… – mondta Gyurica, és állt továbbra is az emberek előtt.
  *
  Ennyi. József Attilánál így hangzik:

  Szólitsd, mint méla borjuszáj
  a szorgalmas szegényeket –
  rágd a szivükbe – nem muszáj
  hősnek lenni, ha nem lehet.

  http://img15.nnm.ru/a/e/8/9/2/54fe4c49dbc590cb1209274682c.jpg
 3. 109
  Kurta Viktor
  2015. február 10., kedd 09:57
  grrr kedves!

  "Nem vagyunk mi abban a helyzetben, hogy válogassunk. Ha gengszter, hát gengszter, de vele van az erő. Sötét erő az igaz, de erő.
  De soha nem gondoltam volna, hogy egyszer még rátévedsz a damaszkuszi útra, Lajoska."

  Arra kérem, hogy ezt magyarázza már el kegyed! Kulcsszavak: gengszter, erő, sötét erő, damaszkuszi út.
 4. 108
  Kurta Viktor
  2015. február 10., kedd 09:54
  "Meséljen inkább, mit szól, kedvence újabb pofont kapott, ezúttal nem külhonból."

  Állni kell a pofonokat! Vagy bele sem kell szaladni. Kedves Cyrano, tudja ön is, nem mindig annak fáj, aki a pofont kapja. Az mindig másnak szokott. Jó újra itt, önökkel!
 5. 107
  Cyrano
  2015. február 10., kedd 08:13
  Kedves Kurta,
  vitázni tényekkel, érvekkel lehet, emócióval nem. Még akkor sem, ha letisztult. Össze-vissza kavarodottal egyáltalán nem lehet.
  Ráadásul iszonyúan bő lé. Ok és értelem nélkül.
  Úgyhogy tanácsa ellenére a nevezettel nem.
  Remélem, ezzel nem rontottam el a napját. :D

  Meséljen inkább, mit szól, kedvence újabb pofont kapott, ezúttal nem külhonból.
 6. 106
  grrr
  2015. február 10., kedd 07:45
  Kedves Kurta Viktor!

  Mija szösz, mija szösz?
 7. 105
  grrr
  2015. február 10., kedd 07:26
  http://nepszava.hu/cikk/1047700-simicska-a-nepszavanak-a-csalad-az-szent

  "Bírálatom a kormányfő politikájára és az őt körbevevő tanácsadókra vonatkozik, nem pedig Orbánra."

  Ezt már külföldről mondta a Lajos, miután már lenyugodhatott kissé, de a szituáció amire vonatkozik az múlt idő.
  "Számomra a család szent, a sajátom is és a másoké is, de még csak azt sem kértem, hogy Orbán Viktor személyét kritizálják. Bírálatom a kormányfő politikájára és az őt körbevevő tanácsadókra vonatkozik, nem pedig Orbánra - nyilatkozta Simicska Lajos lapunknak szombaton,"

  Szóval nem mindegy: arról van-e szó, hogy az újságjában eredetileg nem akarta Orbán személyét bírálni (múlt időben), avagy most sem minekutána mindennek elmondta.
  A mondat a Népszavában jelen időben van, azaz a sajátos kijelentéseket követően tűnik úgy az újságban, hogy Simicska visszatáncolt.
  Én ezt nem hiszem.
  Lélektanilag nem hiteles, hogy egy ilyen kirohanás után amelynek érzelmi háttere már régóta érlelődhetett és gyarapodhatott ráadásul az egész a legnagyobb nyilvánosság előtt zajlott, szóval fogja magát a Lajos és rögvest érvényteleníteni akarja az egészet.
  Hiúság is van a világon. Nem hinném, hogy a frissen szívembe fogadott kedvenc gengszterem gyáva lenne.
  Nem. 8. 104
  Kurta Viktor
  2015. február 10., kedd 07:14
  Üdvözlöm, Gyurica úr!
  Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy nicknevét egy irodalmi műből köcsönözte-e?
  Más. Minden hozzászólását elolvastam ebben a topikban és azt hiszem (úgy vélem, sejtem ;), már találkoztunk virtuálisan máshol. Lehet, hogy tévedek, de a stílusa nagyon hasonló.
  Továbbra is egyetértek az Ön itt és ott kifejtett nézeteivel, továbbá szeretném kíméletesen figyelmeztetni Cyrano urat (akit szintén tisztelek), hogy Gyurica úr (ahogy a Mancs fórumán senki sem), nem elmeroggyant. Ez egyrészt a dolgok leegyszerűsítése, kedves Cyrano, másrészt nagyban megkönnyíti az Ön dolgát (hogy egyszerűen nem foglalkozik vele). Tegye, amihez ért: érveljen csak és vitatkozzon tovább!

  grrr kedves! Ön, kegyed, továbbra sem ért semmit! Pedig annyira lelkesen csinálja! :D
 9. 103
  grrr
  2015. február 09., hétfő 19:33
  Kassai Sonka, come back!
 10. 102
  Gyurica úr
  2015. február 09., hétfő 18:59
  jav.: ... ha hisztériázol...

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra