Sportautót, ingatlanokat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok Völner Pál családjától

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Belpol

Az ügyészség indítványozta a vagyonelkobzás elrendelését.

Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától – írja a 24.hu az általuk megismert vádirat alapján.

A most ismertté vált vagyontárgyak jegyzéke alapján meglepő, hogy a legalább 83 millió forint kenőpénz átvételével vádolt egykori államtitkár utolsó elérhető vagyonnyilatkozatai mennyire szerény képet festenek Völner vagyoni helyzetéről. A 2020. januári bevallása szerint ugyanis a fideszes politikus egy nyergesújfalui családi ház felével, másfél millió forintnyi részvénnyel, 15,2 millió forint megtakarítással bírt, illetve tulajdonában volt ügyvédi irodája, ahonnan azonban bevétele nem származott. Völnernek gépjárműje nem volt, mint ahogy egyéb értékes ingósága sem.

A politikus családtagjaitól most mégis értékes vagyontárgyakat foglaltak le. Az eljárás részeként zár alá helyezték Völner Pál két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot, a volt államtitkár feleségének pedig  lefoglalták 

  • három bankszámláját, több mint 8,5 millió forinttal,
  • hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját,
  • valamint egy résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát.

Zár alá vették Völner Pál fiának

  • 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautóját, valamint egy szintén piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t,
  • ötmillió forint készpénzt,
  • bankszámláján 3,3 millió forintot,
  • egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat,
  • Győrság községben két ingatlanát,
  • továbbá cégének üzletrészét.

 Zárolták továbbá Völner egyik lányának bankszámláját, csaknem 34 millió forinttal, másik lányának pedig lefoglalták egy gazdasági társaságban az üzletrészét.

Völner Pár a 24.hu-nak korábban elmondta, családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, családjának vagyonzárral sújtott tagjai pedig jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, melyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba. Az ügyészség azonban indítványozta, hogy a bíróság minden lefoglalt vagyonelem tekintetében rendeljen el vagyonelkobzást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.