Százmilliós vagyona van a Völner családja kezében lévő cégnek

  • narancs.hu
  • 2021. december 8.

Belpol

Szépen muzsikál a családi vállalat.

Százmilliós vagyona van a Völner családtagjaihoz köthető cégnek, írja a Népszava, miután áttekintette a politikushoz közeli céghálót és arra bukkantak, hogy Völner Pál felesége és fia nevén lévő, 2015-ben alapított vállalkozása is igen jól működik.

Völner államtitkárként havi bruttó 1,3 milliót, képviselőként további 1,2 millió forintot keres. Vagyonbevallása szerint van egy győri és egy nyergesújfalui ingatlana, utóbbiba be van jelentve egy ügyvédi iroda, annak szintén a politikus a tulajdonosa, mindemellett pedig van 15 millió forintnyi bankbetéte.

Ahogy a lap írja, Völnerék családi – a politikus felesége és a fia nevén lévő – cége a főtevékenység szerint ingatlanüzlettel foglalkozó Tagba Kft. A céget 2015-ben alapították és hamar százmilliós forgalmat ért el, a cég eszközállománya közel egymilliárdosra hízott, ebből csak a pénzeszközök 552 milliót tesznek ki. Később Völnerék megvetették a lábukat a hajózási piacon is, éppen akkor, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban infrastruktúráért felelős államtitkár volt, vagyis hozzá tartozott a hajózás is.

A Tagba Kft.-nek 2017 óta résztulajdona van a nyergesújfalui Mahartlog Port Kft.-ben, ennek a cégnek pedig egyik vezetője az államtitkár 1994-ben született fia. A néhány tízmilliós forgalmú Mahartlog Port Kft. másik vezetője Domán Beáta, aki a svájci Viking River Cruises magyar leányvállalatát is vezeti, írja a lap. (A svájci cég Viking Sygyn nevű óriáshajója volt, amely beborította a Hableány nevű hajót, 28 ember halálát okozva.) A Viking River Cruises hazai leányvállalata NER-közeli cégnek számít, ők vehették meg ugyanis a fővárosi kikötőhelyek után évi több milliárdos pontondíjat szedő Mahart Passnave Kft. 49 százalékát, 51 százalék maradt a Rogán Antal felügyelete alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségnél.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk