Szél Bernadett az ombudsmanhoz fordul a tanárok oltása ügyében

  • narancs.hu
  • 2021. március 20.

Belpol

Szerinte az oktatásban-nevelésben dolgozók beoltása esélyegyenlőségi kérdés is.

A középiskolásoknak ez már a harmadik féléve, amit digitális oktatás jellemez. Ha a pedagógusok nem kapnak szervezetten oltást, akkor tovább halasztódik a jelenléti oktatás visszaállítása ezekben az iskolákban – emlékeztetett Szél Bernadett.

Maruzsa Zoltán azt nyilatkozta, hogy "úgy készülünk, hogy húsvét után nyissunk" az általános iskolákban, viszont ha a pedagógusok átoltása nélkül teszik ezt, garantált, hogy újra korlátozó intézkedéseket kell majd elrendelni a fertőzéssel érintett intézményekben – vélekedik a független országgyűlési képviselő.

"Az ombudsmanhoz fordultam, mert úgy gondolom, hogy a diákok alapjogai is sérülnek ebben a helyzetben: mielőbb meg kell teremteni a biztonságos tantermi oktatás feltételeit a diákok további lemorzsolódásának megelőzése érdekében, ehhez pedig nélkülözhetetlen a tanárok beoltása. Az oktatásban-nevelésben dolgozók beoltása esélyegyenlőségi kérdés is!"

Szél Bernadett szerint a gyermekekkel dolgozó szakemberek és segítőik mielőbbi és szervezett oltása minden józan megfontolás szerint alapvető fontosságú lenne Magyarországon, ám "a magyar kormány ugyanakkor nem hajlandó sürgősséggel eljárni ebben a kérdésben".

Figyelmébe ajánljuk