Szél Bernadett: Orbán azért akar kormányozni, hogy tovább rabolhasson

  • narancs.hu
  • 2018. január 13.

Belpol

Csak úgy repkedtek a durva megjegyzések az LMP miniszterelnök-jelöltjétől. Azt is kijelentette, hogy szerinte a Fidesz nem létezik.

Péntek késő délután Budapesten tartott sajtótájékoztatót az LMP társelnöke, amelyről az MTI aznap este adott ki egy beszámolót. A szöveg szerint Szél Bernadett nem fogta vissza magát, íme, néhány velősebb megállapítás a politikustól:

– Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben arról beszélt, ha nem kap pénzt az ország az Európai Uniótól, akkor majd Kínától kér hitelt. „Ez leleplezte a miniszterelnököt, Orbán Viktor nem is a kormányzásra kér felhatalmazást, hanem hogy tovább folytathassa azt a rablótevékenységet, amit barátaival és üzletfeleivel az elmúlt években folytatott.”

– Ha nem lenne az oligarchagépezet, a Fidesz hatalma összeomlana, ezért a jövőben „az lesz Orbán Viktor főtevékenysége, hogy megpróbálja pénzforrással ellátni ezt a gépezetet”.

– A Fidesz nem létezik, az „egy brand, franchise, aminek van parlamenti képviselete, de egy csapat oligarchát takar, akik a magyarországi adófizetőkön élősködnek”.

– Bár a kormány azt állítja, nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, a KSH szerint viszont 1500-zal csökkent a Fidesz alatt. A külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont 2 százalékkal csökkent.

Figyelmébe ajánljuk