Szelényi Zsuzsanna távozik az Együttből

  • narancs.hu
  • 2017. június 23.

Belpol

Nem tudott azonosulni az „akcionista politikával”.

Kilép a pártból és lemond elnökségi posztjáról Szelényi Zsuzsanna, aki képviselői mandátumának sorsáról eddig nem nyilatkozott. Mint ismert, Szelényi az Együtt országos listájáról Szigetvári Viktor helyére került be a parlamentbe.

Szelényi a „hosszú és nehéz döntéséről” a Facebookon közzétett videóban beszélt. Elmondása szerint eddig azon dolgozott, hogy az Együttből újszerű, centrista mozgalom legyen, ebben a munkában szeretett volna részt venni. De állítása szerint jó ideje nem tudott lelkesedni az Együtt akcionista megnyilvánulásaiért, idegen tőle a botrányszerű politizálás. A közös küzdelem eddig túllendítette kétségein, de közlése szerint a héten olyan nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt, hogy úgy döntött, inkább távozik.

Szelényi Zsuzsanna

Az Együtt elnökségének közleménye szerint tudomásul veszik Szelényi Zsuzsanna pártból való kilépését. De „Egyebek mellett leszögezzük, hogy az Együtt soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomás senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét”.

Az Együtt egyébként nem nyomott igent a pénteki új eljárásban tárgyalt és a kormánypárt(ok) által megszavazott plakáttörvényre.

Figyelmébe ajánljuk