Szeretne sok pénzt? És azt, hogy Soros megtámadja Magyarországot?

Belpol

Jön az újabb nemzeti konzultáció, milliós ígéretekkel és minden korábbinál durvább sorosozással.

Tizennégy pontos nemzeti konzultációt jelentett be csütörtökön a kormány. A kérdések mintegy fele a gazdasági növekedésről, és a családok támogatásáról szól, a nagyobb részt azonban a Brüsszel várható aljasságairól Soros György és az „általa finanszírozott” szervezetek Magyarország ellen indított támadásáról szól.

A kérdések szokás szerint irányítottak, a pénzügyi-gazdasági felvetésekre pedig kevés megkérdezett válaszolna egyértelműen nemmel. A kormány például arról érdeklődik, hogy

  • emeljük-e a minimálbért 200 ezer forintra,
  • örülnek-e magyarok a munkát terhelő adók csökkentésének,
  • szeretnének-e alkotmányos védelmet a nyugdíjnak és családtámogatásoknak,
  • szeretnék-e a hitelmoratórium további meghosszabbítását,
  • az idei 5,5 százalékos gazdasági növekedés esetén kapják-e vissza a gyermekes családok a a 2021-es jövedelemadójukat, az átlagbér szintjéig,
  • Az sem vált ki valószínűleg sok vitát, hogy Magyarországot a járvány után meg kell erősíteni – jelentsen ez bármit is.

A 7. pontnál kezdődnek az igazán rázós kérdések. A kormány például tényként állítja, hogy „Brüsszel a járvány után vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy ránk kényszerítse akaratát”. Bár ezt nem részletezik ,a  felvetés a jogállamiság miatt indított eljárásokra vonatkozhat – az eldöntendő kérdés viszont egyszerű: álljunk-e ellen Brüsszelnek, vagy hódoljunk be neki.

Brüsszel ellenségként jelenik meg a 8. pontban is, mely szerint a multinacionális vállalatok környezetszennyezését a magyar családokkal fizettetné meg adók formájában.

A 9-10. pontban Soros György lesz a fő ellenség: az üzletember a kormány szerint a járvány után szintén meg fogja támadni Magyarországot (főgonosz létére illedelmesen megvárja a Covid-19 elvonulását), mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt. A Soros-féle szervezetek pedig „a gyermekek védelméről szóló törvény”, vagyis a homofób törvény ellen indítanak nemzetközi támadást, mert az tiltja az óvodai-iskolai "szexuális tartalmú propagandát". Hogy törvényt eredetileg a pedofil bűnelkövetők szigorúbb büntetésére hozták volna, arról egy szó nincs a konzultációban, ami a felvilágosítást propagandának nevezi.

 A tizenkettedik pontban egymásra talál Soros és a brüsszeli bürokraták, akik a járvány után felgyorsítanák a bevándorlók betelepítését.

 A konzultáció felveti, hogy a Magyarországra beutazóktól kérjünk-e egészségügyi vízumot  - és hogy rendeljünk el  "járványügyi migránsstopot" a pandémia utáni két évben, mondván, a bevándorlók új mutációkat hozhatnak be. (Ez a veszély a kormány szerint nem áll fent akkor, ha több teltházas Eb-meccset rendezünk).

Végül arról is megkérdezik a magyarokat, hogy legyen-e hazai vakcinagyár, vagy külföldről szerezzük be az oltóanyagot. A felvetés azért is álságos, mert a Figyelő már tényként írt róla május végén, hogy száz nap sincs hátra a debreceni Nemzeti Oltóanyaggyár építésének kezdetéig. A kérdőívet augusztus 25-ig lehet visszaküldeni.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.