Szijjártó: A termelést folytató vállalatokat nem érintik majd az időszakosan bevezetett különadók

Belpol

A miniszter erről egy gyáravatón beszélt, Újhartyánban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  a Nissho Hungary Precíziós Kft. újhartyáni gyáravató ünnepségén beszélt arról, hogy az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat.

A minisztérium közleménye szerint Szijjártó kifejtette, hogy az ukrajnai háború miatt előálló újabb világgazdasági nehézségek komoly kockázatot jelentenek a fizikai, gazdasági és energetikai biztonság szempontjából is. Elmondta azonban, hogy a kormány így is tartja magát ahhoz a vállaláshoz, hogy megvédi a "rezsicsökkentés eredményeit, a nyugdíjakat és a teljes foglalkoztatást".

Ezért hozták létre a kormány friss döntései a rezsivédelmi és honvédelmi alapot - hangsúlyozta, Orbán Viktor szerdai bejelentésére reagálva. Orbán ugyanis bejelentette, hogy az "extraprofitot" elérő bankok és a nagy multicégek megadóztatásából fogják feltölteni ezt az alapot, annak részleteit, hogy pontosan mit is értenek extraprofit alatt, és milyen mértékű lesz a különadő, csak a ma délutáni Kormányinfón terveznek beszélni.

Szijjártó Péter azonban bizonyára fontosnak tartotta, hogy a gyáravatón kiemelje: ezek egyrészt "időszakosan bevezetett szektorális különadók", másrészt "semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat".

Hangsúlyozta, hogy így továbbra is Magyarország biztosítja majd a legversenyképesebb beruházási környezetet, a legalacsonyabb adókat Európában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk