Szlovák képviselővel közösen lép a Sajó ügyében Donáth Anna

  • narancs.hu
  • 2022. május 21.

Belpol

A szlovák és a magyar kormányt szeretnék rávenni arra, tegyenek valamit az ökológiai katasztrófa ellen.

Donáth Anna (Momentum) európai parlamenti képviselőtársával, a szlovák Michal Wiezikkel egyeztetett arról, hogyan lehetne megállítani a Sajó szlovákiai szakaszán a márciusban egy szennyezés miatt elindult ökológiai katasztrófát.

A folyóba bányavíz, azzal pedig többek közt vas-oxid került, narancssárgává vált a vize, mostanra pedig hosszú szakaszon kipusztult az élővilága

A Sajó ügyében Michal Wiezik egy szlovákiai horgászszervezettel egyeztetve az Európai Bizottsággal veszi föl a kapcsolatot.

Donáth Anna a Facebookon azt írja, a szlovák és a magyar kormány sem tesz semmit annak érdekében, hogy a hónapok óta zajló szennyezés befejeződjön. Első körben a momentumos politikus nyílt levelet küldött a környezetvédelemért felelős szlovák és magyar miniszternek is. Donáth és Wiezik szerint nem csak az a baj a szennyezéssel, hogy a folyó élővilága kipusztul, hanem sok magyar és szlovák ember élete is veszélyben van, mert a szlovák szakaszon a nehézfémek és az arzén mennyisége már sokszorosa az egészségügyi határértéknek.  

A két európai parlamenti képviselő, ha máshogy nem megy, az európai színtéren próbálja kikényszeríteni, hogy a kormányok fellépjenek az ipari szennyezéssel szemben. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk