Szombathelyen sem indít jelöltet a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 17.

Belpol

Az Állami Számvevőszék bírsága teljesen kicsinálja a pártot.

Gyászos hangvételű közleményben tudatta ma a Jobbik szombathelyi szervezete, hogy nem indítanak jelöltet az október közepén tartandó időközi önkormányzati képviselői választáson. „A döntés legfőbb oka az Állami Számvevőszék bírsága. Megfelelő anyagi forrás hiányában nehéz felvenni a versenyt a hatalommal még egy önkormányzati választáson is, hiszen áprilisban láthattuk, a Fidesz minden eszközt bevethet” – indokolja a szombathelyi Jobbik a távolmaradást.

Nem ez az első eset, hogy a párt kénytelen anyagi okok miatt kimaradni a választásokból: nem indult jobbikos jelölt többek között a józsefvárosi és pásztói polgármester-választáson sem.

Szombathelyen azért kell októberben időközi választást tartani, mert megszűnt Czeglédy Csaba MSZP-s képviselő mandátuma.

Czeglédy előzetes letartóztatásának hátteréről itt olvashat bővebben.

Lett még egy

Az előzetesben lévő Czeglédy Csaba szombathelyi független országgyűlési képviselőjelölt másfél napig volt csak szabadlábon: miután a mentelmi joga miatt szabadult a börtönből, az ügyészség pillanatok alatt elintézte, hogy ismét rács mögé kerüljön. Az ügymenet több ponton jogsértő lehetett. Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus ellen immár két ügyben folyik nyomozás (az ügyeket utóbb az ügyészség fura módon egyesítette, erről később).

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.