Tamás Gáspár Miklós elemez: „Ezek színtiszta HÜLYESÉGEK!”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 06., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A filozófus elárulta azt is, ki nevet a végén. Gyorselemzés a mocskos kormánypropaganda mozgatórugóiról.

Matrózpólóban és nadrágtartóban beszélgetett Kálmán Olgával a filozófus, aki egy ponton feltette magának a kérdést: miért támadják az emberi jogvédő csoportokat ebben a rettenetesen sötét reakciós korszakban, amiben élünk?

Van válasza is természetesen. Azért, mert a jogvédők a népszerűtlen, gyenge csoportokat védik. „Mindazokat, akikkel szemben rossz lelkiismeretünk lehet.”

És akkor jön a kormány, és azt mondja, hogy nem kell, hogy rossz lelkiismeretünk legyen, mert a problémákat igazából rosszindulatú összeesküvők generálják. Pont így működött ez az ókorban is.

Ehhez azt kell állítani, hogy a jogvédők igazából nem is önzetlenek és nem is nagylelkűek, hanem valakinek a bábjai. Mindehhez azt sem kell tudni, hogy kicsoda Soros György.

Orbán megmondta, maffiahálózat módjára szerveződő csoportok ezek, már csak azért sem lehetnek önzetlenek.

Na, ezen a ponton TGM sem bírta tovább cérnával, és kimondta helyettünk is a lényeget.

És a parádés gyorselemzés végén leleplezte, ki nevet a végén. Na, ki?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 06., 15:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  Kovacs
  2017. július 07., péntek 14:29
  Ui.: Nehogy visszaírd, hogy nem értettem amit írtál... Mert a szúrka-piszka a részemről azt jelentené, hogy elbizonytalanodnál te is, ha a játékmester szerepéhez jutnál.
 2. 15
  Kovacs
  2017. július 07., péntek 14:08
  13: "Természetesen, ha én dönthetném el, hogy ki az alkalmas a közéletben való részvételre, és akiket diszkvalifikálnék..."
  Akkor ez egy félreértés volt, mert az "én döntöm el" abszurditása leállította a különböző verziókat és perverziókat, ami beindul ilyenkor az "idióta nép"szapulásakor. Ha valóban önbizalmadból kifolyólag gondoltad így, hogy valóban TE döntesz idióta ügyben, akkor sajnos a szimpátiám aznap rossz helyen landolt.
  Bárhogy is legyen rworse, az az idióta nép sem hiszi el, de úgy gondolja, ha úgy tesz, mintha elhinné, előbbre jut. Veszélyes játék ez, a játékmester részéről is és a játékosokat illetően is.
 3. 14
  rworse
  2017. július 07., péntek 13:40
  példát mutatva
 4. 13
  rworse
  2017. július 07., péntek 13:39
  Kovacs, 10

  Az lenne a jó, ha az alkalmatlanok figyelembe vennék, hogy ők alkalmatlanok - és például nem szavaznának. Ez persze nem így működik, az alkalmatlanok jelentős része hiszi magáról, hogy alkalmas, ezért kénytelenül tudomásul vesszük, hogy tömegdemokráciában a szabadság alkalmilag-rendszeresen átcsap szabadosságba. És példáz mutatva teszünk érte, hogy segítsük az alkalmatlanok alkalmassá válását.
  A Nyugaton kb. ezer év óta forrja ki magát a demokrácia, mi még az elején járunk, ezért nálunk általában több az alkalmatlanság.
  (Félreértés ne essék, az USA nem a Nyugat, hanem a Vadnyugat.)

  Természetesen, ha én dönthetném el, hogy ki az alkalmas a közéletben való részvételre, és akiket diszkvalifikálnék, az nem venne részt benne, hamar elkövetkezne a Kánaán, hiszen az általam kiválasztott alkalmas választók folyamatosan alkalmas kormányzatokat választanának a társadalom kibontakoztatásának segítéséhez. No persze, az alkalmatlanoknak folyamatosan rendelkezésére állna az alkalmasság megszerzésének és bizonyításának a lehetősége. Értelemszerűen, a pótvizsgáztatást is én végezném, mint erre a legalkalmasabb.
 5. 12
  Kovacs
  2017. július 07., péntek 11:28
  11: Igen, de a videóban (a megvágottban) a "tiszta hülyeségekről" van szó és arról, hogy "Orbán Viktor nem hülye". Vonatkoztass el attól, hogy egyébként mit értünk a hülyeség, hülyéskedés, ne hülyéskedj stb.-ről. Kicseréled a tiszta hülyeségeket valami másra, mondjuk az általad említett gátláslalanságokra.
  És akkor azt írtam volna, hogy persze, X nem gátlástalan, hanem gátlástalankodik és gátlástalankodtat.
 6. 11
  tiszapolgári
  2017. július 07., péntek 11:05
  Kovacs

  Orbán Viktor nem hülye és nem is hülyeségeket beszél, hanem gátlástalan, de olyan mélyen átitatódva a gátlástalansággal, hogy az sírnivaló.
  Például amikor autógyárat avat, akkor a nyugat-európai befektetők előtt még véletlenül sem mond olyanokat, hogy állítsuk meg Brüsszelt. Nem ostobaságból, hanem gátlástalanságból szarik rá, hogy ki, mit gondol erről.
 7. 10
  Kovacs
  2017. július 07., péntek 10:54
  8: " A lehetőséget az alkalmatlanok is kihasználják, ez nem jó."
  Ezt a témát már kibeszéltük, amikor egyes "többezer megabyte-os"kommentelők, meg akarták vonni a szavazati jogot a két bitesektől. Valamelyik nagyágyú bevetette, hogy ki dönti ezt el. Te azt írtad erre, hogy természetesen,te. Ennél a pontnál nyerted el a szimpátiámat. (a pimaszságaid ellenére)
  Ne játszd el, amit már egyszer megszereztél. Agyilag sem.
 8. 9
  rworse
  2017. július 07., péntek 10:43
  nagy számban szavaznak
 9. 8
  rworse
  2017. július 07., péntek 10:42
  Kovacs
  "nem a "két bites"szavazók, akik egyébként szerintem nem szavaznak, a hibásak."

  Egyébként nagyszámban szavaznak, de nem erre reagálok.

  Ha valaki hülye, ő a hibás. Ha még szavaz is hülyeségeket, duplán hibás. A tömegdemokrácia mindenkinek lehetőséget ad, és ez jó. A lehetőséget az alkalmatlanok is kihasználják, ez nem jó. Aki alkalmatlan, az alkalmatlanságáért ő a hibás. Ha még csak figyelembe se veszi az alkalmatlanságát, duplán hibás.  "A lényeg pedig az lenne, hogy nem az a baj, hogy Orbán Viktor nem hülye, hanem hogy Magyarország miniszterelnöke."
  Ma már csak úgy tud miniszterelnök lenni, hogy megnyerte magának a kétbites idióták zömét. Mert a az értelmesek többsége már elfordult tőle.

 10. 7
  Kovacs
  2017. július 07., péntek 10:09
  4:Igen rworse, de azt is tudod, hogy nem a "két bites"szavazók, akik egyébként szerintem nem szavaznak, a hibásak. Alapvetően. (Ebben a klubban is történtek vallomások, hogy ki kire szavazott)

  A lényeg pedig az lenne, hogy nem az a baj, hogy Orbán Viktor nem hülye, hanem hogy Magyarország miniszterelnöke.

  Tamás Gáspár Miklósnak meg persze, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nem hülye. Csak hülyeségeget beszél és beszéltet.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország