Tankerület-vezető Úr! Ön nincs tisztában a mai magyar valósággal – Nyílt levél a Kliknek

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Szent István Gimnázium tanárnője rendesen megválaszolt a Telekit az ötvenes évek tónusában piszkáló tankerület-vezetőnek. Azért annak is van egy akusztikája, hogy tankerület-vezető…

Nyilt levél Mogyorósi Attila, Budapest XIV. Tankerület vezetőjének.

Tankerület-vezető Úr!

Mint bizonyára emlékszik, február 4-én csütörtökön tartotta a Szent István Gimnáziumban a Klik-fórumot. Bizonyára emlékszik rám, elég sokszor felszólaltam, illetve egyike vagyok azon keveseknek, akiket 2 éve alatt személyesen ugyan nem ismert meg, de a nevem már ismerős volt Önnek.

Ez úton szeretném tájékoztatni arról, hogy a Szent István Gimnáziumban a rendes tanítási idő 7:30-tól 14:25-ig tart. Csütörtökön a 7. órában a 11.a osztály fizika fakultációs részének van velem informatikaórája, ahogy több kollégámnak is órája volt a fórum kezdetének idején.
Tájékoztatom, hogy az óra elején a diákokkal megbeszéltem, mi lesz a feladatuk és magukra hagytam őket azzal, hogy a Klik fórumán leszek a szomszédban, ha lehet, ne keressenek. A tanórát az elektronikus naplóba bejegyeztem megtartott óraként, egy megjegyzéssel.
Tájékoztatom, hogy csütörtökön a 8. és 9. órában informatika fakultációt tartok 11. évfolyamos diákoknak. Ezt a két órát egy 11.a-s és egy 12.a-s diák tartotta, míg én Önnel próbáltam megértetni helyzetünk ellentmondásait. A diákok a kiadott feladatot megoldották, mire a fórum véget ért, már hazamentek. A tanórát beírtam megtartott óraként, megjegyzéssel ellátva.

Eldöntheti, hogy tanítottam-e vagy sem, dolgoztam-e vagy sem. Úgy gondolja-e, hogy a fórumra meghívott vagy sem.

Kérem, gondoljon bele, hogy Ön 2 év után állt ki először beosztottjai elé, akkor is felsőbb utasításra.

Tankerület-vezető Úr!

Ön vagy főnöke nincs tisztában a mai magyar valósággal. A tanítás a gimnáziumokban sokaknak 16:30-ig vagy még tovább tart. Számos kolléga emiatt nem mert vagy nem tudott az Ön által meghirdetett fórumon részt venni. Ön megköszönte, hogy ott voltunk a fórumon, pedig ezzel a diákok mellől vont el minket, egy sokkal jelentéktelenebb ügy miatt, mint a miskolci tüntetés. Ugyanis amit mondott, azt a sajtóból is megtudhattuk vagy hazugság volt (pl., hogy mint legnagyobb tankerület, a mi véleményünk majd nagyobb súllyal esik latba a kerekasztalnál. :-))

Tankerület-vezető Úr!

Tájékoztatom, hogy van olyan iskola, ahol az Ön által kiszolgált rendszerben hónapokig a beteg kollégát úgy helyettesítik, hogy az ezért járó bért elnyeli a Klik. Van, aki hónapok óta tart egyszerre két csoportban, két teremben órát.
És ez még nem minden. Önnek semmit nem jelent, hogy a tankerületében év közben mennek kollégák nyugdíjba úgy, hogy helyettesítésükre semmilyen mód nincs.

Ön azt számolgatja, hogy hány óra maradt el a Telekiben február 3-án délután, azt nézi, hogy mikor fogják ezeket az órákat pótolni? Ön nem tud számot adni arról, ki és hogyan fogja megtartani a beteg vagy minőségbiztosító, vagy nyugdíjba menő kollégák óráit, hova lesz a státuszuk, hova lesz a rajtuk megspórolt bértömeg.

Tankerület-vezető Úr!

Lenne egy javaslatom Önnek: Nézzen a tükörbe és döntse el, hogy egy rendszer becstelen kiszolgálója vagy a XIV. kerület oktatásáért tenni akaró ember szeretne-e lenni. Szerintem a kettő nem egyeztethető össze.

(Bocs, nem küldöm el postán. A felesleges papírhasználat károsítja a természetet.)

SzTZs

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  András Tóth
  2016. február 18., csütörtök 21:10
  Részben ezért is volt ő a kedvenc tanárom, még ha nem is tanított közvetlenül engem, nagyon büszke vagyok rá!
 2. 6
  Hóvarjú
  2016. február 18., csütörtök 16:16
  Végre egy szakma szembesítette a közvéleményt a kormány szakpolitikai (és egyéb) alkalmatlanságáról, ráadásul a többsége összezárt, nyíltan, névvel-címmel kiáll egymásért a hatalom szánalmas, megszokottan primitív cinizmussal előadott lejárató kampányával szemben, és akkor a legtöbb fórumon megy a jajveszékelés, hogy úgyis így lesz, meg úgyis úgy lesz (kifárasztás, szalámizás...stb.). Uraim (a hölgyek bátrabbak), hová tűnt a harcos kiállás Orbán-katasztrófarendszere ellen? Most neki kellene reszketnie, hogy a nép szépen fogja, és visszaveszi tőle a hatalmát. Persze, ha a tanárok mellé felzárkóznak az ezerszer megalázott és kifosztott egyéb ágazatok is. Ütött az óra!
 3. 5
  tiszapolgári
  2016. február 18., csütörtök 09:06
  Ne legyen így, de attól félek, hogy lesz majd egy névtelen feljelentés, különféle vádakkal, ápolatlan külső, pedagógushoz nem méltó viselkedés, krétapazarlás, a diákokkal való, túlságosan közeli viszony, ellenséges sajtótermékek olvasása, a KLIK méltóságának rombolása. Természetesen a feljelentés házon belülről fog érkezni, a tantestület egy része már így is elhatárolódott, lesz majd szelíd meggyőzés, zsarolás és durva fenyegetőzés, a diákok életre szóló tapasztalatokat szereznek a mindenkori hatalom működéséről, az árulásokról és erről az egész mocskos, ordenáré világról.
 4. 4
  Tamás Huszár
  2016. február 18., csütörtök 00:53
  Mogyorosikam!kend egy senkiházi szarjankó!Huszár Tamás Óbuda.
 5. 3
  Aptyuka
  2016. február 17., szerda 19:45
  Mit mondott önnek a nemzetvezető úr, ilyenkor mit kell válaszolni?
 6. 2
  dönci5
  2016. február 17., szerda 17:39
  BRAVÓ!!!
 7. 1
  Ákos Kertész
  2016. február 17., szerda 17:26
  Tankerület vezető Úr!
  Ön egy mocskos hazug rendszer kiszolgálója merjen nemet mondani legyen gerinces!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra