Tankerület-vezető Úr! Ön nincs tisztában a mai magyar valósággal – Nyílt levél a Kliknek

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Szent István Gimnázium tanárnője rendesen megválaszolt a Telekit az ötvenes évek tónusában piszkáló tankerület-vezetőnek. Azért annak is van egy akusztikája, hogy tankerület-vezető…

Nyilt levél Mogyorósi Attila, Budapest XIV. Tankerület vezetőjének.

Tankerület-vezető Úr!

Mint bizonyára emlékszik, február 4-én csütörtökön tartotta a Szent István Gimnáziumban a Klik-fórumot. Bizonyára emlékszik rám, elég sokszor felszólaltam, illetve egyike vagyok azon keveseknek, akiket 2 éve alatt személyesen ugyan nem ismert meg, de a nevem már ismerős volt Önnek.

Ez úton szeretném tájékoztatni arról, hogy a Szent István Gimnáziumban a rendes tanítási idő 7:30-tól 14:25-ig tart. Csütörtökön a 7. órában a 11.a osztály fizika fakultációs részének van velem informatikaórája, ahogy több kollégámnak is órája volt a fórum kezdetének idején.
Tájékoztatom, hogy az óra elején a diákokkal megbeszéltem, mi lesz a feladatuk és magukra hagytam őket azzal, hogy a Klik fórumán leszek a szomszédban, ha lehet, ne keressenek. A tanórát az elektronikus naplóba bejegyeztem megtartott óraként, egy megjegyzéssel.
Tájékoztatom, hogy csütörtökön a 8. és 9. órában informatika fakultációt tartok 11. évfolyamos diákoknak. Ezt a két órát egy 11.a-s és egy 12.a-s diák tartotta, míg én Önnel próbáltam megértetni helyzetünk ellentmondásait. A diákok a kiadott feladatot megoldották, mire a fórum véget ért, már hazamentek. A tanórát beírtam megtartott óraként, megjegyzéssel ellátva.

Eldöntheti, hogy tanítottam-e vagy sem, dolgoztam-e vagy sem. Úgy gondolja-e, hogy a fórumra meghívott vagy sem.

Kérem, gondoljon bele, hogy Ön 2 év után állt ki először beosztottjai elé, akkor is felsőbb utasításra.

Tankerület-vezető Úr!

Ön vagy főnöke nincs tisztában a mai magyar valósággal. A tanítás a gimnáziumokban sokaknak 16:30-ig vagy még tovább tart. Számos kolléga emiatt nem mert vagy nem tudott az Ön által meghirdetett fórumon részt venni. Ön megköszönte, hogy ott voltunk a fórumon, pedig ezzel a diákok mellől vont el minket, egy sokkal jelentéktelenebb ügy miatt, mint a miskolci tüntetés. Ugyanis amit mondott, azt a sajtóból is megtudhattuk vagy hazugság volt (pl., hogy mint legnagyobb tankerület, a mi véleményünk majd nagyobb súllyal esik latba a kerekasztalnál. :-))

Tankerület-vezető Úr!

Tájékoztatom, hogy van olyan iskola, ahol az Ön által kiszolgált rendszerben hónapokig a beteg kollégát úgy helyettesítik, hogy az ezért járó bért elnyeli a Klik. Van, aki hónapok óta tart egyszerre két csoportban, két teremben órát.
És ez még nem minden. Önnek semmit nem jelent, hogy a tankerületében év közben mennek kollégák nyugdíjba úgy, hogy helyettesítésükre semmilyen mód nincs.

Ön azt számolgatja, hogy hány óra maradt el a Telekiben február 3-án délután, azt nézi, hogy mikor fogják ezeket az órákat pótolni? Ön nem tud számot adni arról, ki és hogyan fogja megtartani a beteg vagy minőségbiztosító, vagy nyugdíjba menő kollégák óráit, hova lesz a státuszuk, hova lesz a rajtuk megspórolt bértömeg.

Tankerület-vezető Úr!

Lenne egy javaslatom Önnek: Nézzen a tükörbe és döntse el, hogy egy rendszer becstelen kiszolgálója vagy a XIV. kerület oktatásáért tenni akaró ember szeretne-e lenni. Szerintem a kettő nem egyeztethető össze.

(Bocs, nem küldöm el postán. A felesleges papírhasználat károsítja a természetet.)

SzTZs

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 17:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  András Tóth
  2016. február 18., csütörtök 21:10
  Részben ezért is volt ő a kedvenc tanárom, még ha nem is tanított közvetlenül engem, nagyon büszke vagyok rá!
 2. 6 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. február 18., csütörtök 16:16
  Végre egy szakma szembesítette a közvéleményt a kormány szakpolitikai (és egyéb) alkalmatlanságáról, ráadásul a többsége összezárt, nyíltan, névvel-címmel kiáll egymásért a hatalom szánalmas, megszokottan primitív cinizmussal előadott lejárató kampányával szemben, és akkor a legtöbb fórumon megy a jajveszékelés, hogy úgyis így lesz, meg úgyis úgy lesz (kifárasztás, szalámizás...stb.). Uraim (a hölgyek bátrabbak), hová tűnt a harcos kiállás Orbán-katasztrófarendszere ellen? Most neki kellene reszketnie, hogy a nép szépen fogja, és visszaveszi tőle a hatalmát. Persze, ha a tanárok mellé felzárkóznak az ezerszer megalázott és kifosztott egyéb ágazatok is. Ütött az óra!
 3. 5 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 18., csütörtök 09:06
  Ne legyen így, de attól félek, hogy lesz majd egy névtelen feljelentés, különféle vádakkal, ápolatlan külső, pedagógushoz nem méltó viselkedés, krétapazarlás, a diákokkal való, túlságosan közeli viszony, ellenséges sajtótermékek olvasása, a KLIK méltóságának rombolása. Természetesen a feljelentés házon belülről fog érkezni, a tantestület egy része már így is elhatárolódott, lesz majd szelíd meggyőzés, zsarolás és durva fenyegetőzés, a diákok életre szóló tapasztalatokat szereznek a mindenkori hatalom működéséről, az árulásokról és erről az egész mocskos, ordenáré világról.
 4. 4
  Tamás Huszár
  2016. február 18., csütörtök 00:53
  Mogyorosikam!kend egy senkiházi szarjankó!Huszár Tamás Óbuda.
 5. 3 Aptyuka
  Aptyuka
  2016. február 17., szerda 19:45
  Mit mondott önnek a nemzetvezető úr, ilyenkor mit kell válaszolni?
 6. 2 dönci5
  dönci5
  2016. február 17., szerda 17:39
  BRAVÓ!!!
 7. 1
  Ákos Kertész
  2016. február 17., szerda 17:26
  Tankerület vezető Úr!
  Ön egy mocskos hazug rendszer kiszolgálója merjen nemet mondani legyen gerinces!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szabó Szabolccsal
Ellenzéki harcok Csepelen
Az elhibázott tét
Ungváry Rudolf: vitában Kis Jánossal
„Válsághelyzet” ürügyén
Mire mentek el a százmilliárdok?
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra