Tarlós István is SZDSZ-esként kezdte

  • narancs.hu
  • 2018. február 9.

Belpol

„Párttársa emléke helyett odaáll a szélsőjobbos publicista mellé.”

A DK azt szeretné, hogy az eddig terveknek megfelelően Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről nevezzék el a felújítás alatt álló 3-as metró Árpád hídi állomását – írja az MTI.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője sajtótájékoztatón jelentette ki: a szélsőjobb nyomásának enged Tarlós István, amikor Bayer Zsolt Echo Tv-ben elhangzott „kirohanása elől meghátrálva” meg akarja akadályozni, hogy a felújított 3-as metró Árpád hídi állomását Göncz Árpád városközpont néven nevezzék el.

false

 

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Emlékeztetett, hogy

a Fővárosi Közgyűlés 2016-ban a XIII. kerület javaslatára döntött arról,

hogy a metrómegállót is magába foglaló városrészt Göncz Árpádról nevezik el. Gy. Németh Erzsébet kifejtette, a tervezéskor született döntés arról, hogy a városközpontról nevezik el az ott található metrómegállót. Változott a közterület neve, tehát teljesen logikus, hogy az azon lévő metrómegálló is azt a neve viselje – mondta.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy Tarlós István is SZDSZ-esként kezdte a rendszerváltás utáni politikai pályáját, ugyanúgy, mint Göncz Árpád. Csak míg a volt államfő élete végéig hű maradt ennek a pártnak az eszméihez, addig Tarlós István ettől messze van; a főpolgármester „gyávaságát és gerinctelenségét” mi sem mutatja azonban jobban, hogy a párttársa emléke helyett odaáll a szélsőjobbos publicista mellé – mondta Gy. Németh Erzsébet.

A 3-as metró akadálymentesítése kapcsán elmondta azt is, hogy szerinte a 16 évvel ezelőtti, a 2-es metró felújításánál elkövetett hibákat nem lenne szabad megismételni 2018-ban.

Figyelmébe ajánljuk