Tartsa meg magának!

  • 1998. november 26.

Belpol

Megrendelem meghatározatlan időre, de legfeljebb 1 évre 5000 Ft-ért a MaNcsot.
Megrendelem meghatározatlan időre, de legfeljebb 1 évre 5000 Ft-ért a MaNcsot.

"Én feladtam. A léteket.

Ti ne adjátok fel! A létetek

sokunk számára közügy."

"A mellékelt csekken szereplő összeg fejében nem kérem az előfizetést, a túléléshez szeretnék hozzájárulni ezzel a kis morzsikával. A lapot továbbra is megveszem, ui. a környékünkön nincs újságos, és már korábbi kérésemre egy kis közértben az én kedvemért hozatja minden héten a tulaj. Most nincs képem lemondani."

"A 41. számban elolvastam Keresztury Tibor Hogy javuljanak a kilátásaink c. írását, és döntöttem. Előfizetem a lapot."

"Kérlek, tartsatok ki, ne adjátok fel, különben nem én leszek az egyetlen, aki úgy fogja magát érezni, mint a Lajka kutya: kivetve az univerzumba, magányosan."

"Hajrá Nektek! Ti vagytok a PÁLMAFA A HORTOBÁGYON! Előfizetek, nehogy győzzön má´ a SIVATAG!"

Ezt írták önök.

De mit írtunk mi?

Lapunk nyolcadik számát azóta, hogy a Postabank megszüntette a Magyar Narancs finanszírozását. Új előfizetőink száma, akik, ahogy mifelénk, az üzlet világában mondják, a likvid tőkét biztosították a MaNcs elindításához, amolyan hitelfélét tehát, szépen gyarapszik: a múlt heti jelentkezőkkel már csak 3273 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy a MaNcs megnyugodva nézhessen a fényes jövő elébe. A lapunkhoz visszaküldött megrendelőlapokat vizsgálva arra a következtetésre jutottunk, hogy az 1727 új előfizető nagy többsége tök új, azaz korábban nem fizetett elő a Narancsra. Amiből viszont az következik, hogy a Magyar Narancs előfizetői, akik a Narancs-előfizetés okán most is kapják a MaNcsot, még nem fizettek elő a MaNcsra. No mármost. Eme Narancs-előfizetők többségének Narancs-előfizetése novemberben és decemberben lejár. E heti prédikációnkban őhozzájuk szólunk. Mert nagy haragra gerjed akkor a Mindenható, ha azt látja majd, hogy ezek a Narancs-előfizetők nem fizetnek elő januártól a MaNcsra, és lángpallosával lesújt rájuk, és a vetésükre sáskákat és pockokat küld, és elveszi ételük ízét, és kenyerüket kővé változtatja, és a szandáljával ráadásul kitartóan ütögetni fogja őket ott, ahol nem kékül meg, csak fáj, hogy még fel se jelenthessék Õt látlelet hiányában! És hogy a csapás beteljesedjék, ezek a - decembertől, illetve januártól már csak: volt - Narancs-előfizetők nem kapják majd a MaNcsot, és napjaik kietlen szomorúságban telnek majd ettől! Azok a balsorsúak tehát, akiknek előfizetése novemberben jár le, bár ha tudatlanok is, és a közelgő kalamitásról, a lejárásról tudniillik, gyönge memóriájuk okán megfeledkeztek, ne csodálkozzanak, ha decemberben nem kapják már a MaNcsot. Hogy januárban megint kaphassák, nyomban, de legkésőbb december 18-ig küldjék vissza a szerkesztőségbe a kitöltött megrendelőlapot, s a csekken, mely kisvártatva megérkezend, küldjék el 5000 forintjukat a bankszámlánkra! Decemberben pedig vegyék a lapot az utcán! A decemberben lejáró előfizetések tulajdonosai pedig tanuljanak e szerencsétlenek sorsából, és előzzék meg a bajt! Õk is küldjék vissza a megrendelőt, de üstöllést! Ne kísértsék a Mindenható haragját! Ne vegyék el maguktól a lapot!

A szerk.

megrendelőlap

Név:........................................................................................

Cím:.......................................................................................

...............................................................................................

Irányítószám:........................

Szül. dátum:........................... Tel.:.......................................

A megrendelőt kérjük az alábbi címre vagy faxra küldeni: 1399 Bp., Pf. 701/415, fax: 267-4176

Figyelmébe ajánljuk