Tiborcz István és Tasnádi László érdekeltségei beszálltak a Magyar Posta feladatainak ellátásába

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 3.

Belpol

Változások történnek a csomag- és pénzszállítás terén.

Lényeges változások történnek a Magyar Postánálírja a hvg.hu. A csomagszállítási feladatokat a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt. veszi át, míg a pénzszállítás a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László – kerül, miután a társaság megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

A csomagszállítást ezt követően kezelő Waberer'snél mindeközben épp tulajdonosváltás is zajlik, így a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává. A lap azt írja, bár a Waberer'snek se flottája, se elég sofőrje nincs a postai csomagszállítás elvégzésére, Tiborcznak meg tapasztalata nincs az ilyesmiben, a lépés mégis mindkét fél számára logikus, hisz' az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővült, ami hasonló ütemű növekedést hozott a csomagszállításban is. Az előrejelzések szerint a jövőben sem kell majd megtorpanástól tartani. A Magyar Posta azt állítja, a Waberer’s International Nyrt.-vel nincs csomagszállítási szerződésük, ugyanakkor nemrég szándéknyilatkozatot írtak alá közös cég létrehozásáról raktárlogisztikai szolgáltatás közös nyújtására.

Úgy tudni, a korábbna a csomagszállítást végző BHS-t nem kiszorították, hanem a cég kontraktusai egyrészt kifutóban voltak, másrészt a BHS Trans Zrt. alapítói azok a Barabás-testvérek, akik a Hell energiaitalt gyártó cégcsoport tulajdonosai, akik mint ismert, nincsenek rosszban a kormánnyal. A Magyar Posta arról tájékoztatta a lapot, hogy a BHS Trans Kft-vel eddig is volt szerződésük, és jelenleg is van.

(hvg.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk